Criatures 13/02/2016

Per què fer dissabte emocional?

2 min

En aquest blog, que inicio amb molta il.lusió, us acompanyaré amb unarticle cada dissabte amb reflexions i recursos per millorar la nostravida emocional, a nivell personal, de parella i de relació amb els fills i alumnes.

La primera vegada que vaig sentir l’ expressió "fer dissabte emocional" va ser en una cançó d' Els Amics de les Arts que es diu Affaire Sofia. Aquí la teniu, amb la lletra i tot!

Affaire Sofia- Els Amics de les Arts

Crec que, en el context de la cançó, el concepte “fer dissabte emocional” es refereix a tancar una història. Però, a més, aporta moltes reflexions que serien dignes de comentar a nivell d'intel·ligència emocional. Els estic molt agraïda a Els Amics de les Arts perquè em va semblar molt interessant i creativa la idea de “fer dissabte” en el sentit popular del concepte, però aplicat a les emocions. FEM DISSABTE EMOCIONAL serà un espai virtual setmanal que serveixi per parar un moment, veure com estem emocionalment i entendre una mica més aquest tema que sovint vivim com a caòtic i allunyat de la raó. Hi afegiré música i cançons, que són un important canal per connectar amb les emocions i acompanyar-les. Des d'aquí el meu més sincer agraïment a grups com Els Amics de les Arts, Txarango i Manel, entre d'altres, per col.laborar en l'educació emocional del país.

Els DISSABTES EMOCIONALSEs tracta de tallers per a pares, mares i educadors en els quals podrem treballar la formació en educació emocional des de la pròpia experiència, en petit grup.Els fem un matí de dissabte al mes. Els inicio també amb molta il.lusió i us animo a participar-hi. Espero que sigui també una experiència ben enriquidora per a tots els assistents i també per a mi.

Des de la meva experiència com a psicoterapeuta, cada diaa la consulta veig que una part de les demandes terapèutiques tenen a veure amb les mancances que hem tingut algunes generacions en educació emocional. Evidentment, no tot passa només per la formació en aquest tema. Les vivències, el desenvolupament cognitiu, moral i la predisposició genètica a tenir determinats trastorns són també molt importants i cal tenir-los en compte. Però està clar que,millorar la consciència, l'expressió i les estratègies d'autoregulació emocional, pot ajudar moltíssim en moltes ocasions.

També he treballat uns quants anys en instituts de secundària i conec molt bé les problemàtiques que hi ha. Veig també que en l’àmbit educatiu, una bona formació en educació emocional de mestres, professors i dels alumnes ensestalviaria molts mals de cap i potenciaria el bon aprenentage i clima escolar. Evidetnment, tot això sense obviar tota la part pedagògica i organitzativa que és també fonamental.

Estic convençuda que cal fer una important feina de difusió, sensiblització i formació en aquest tema i que això pot fer una importantíssima funció de prevenció en salut mental i en la millora de la qualitat de vida personal, de les famílies i també en l’àmbit escolar.

Espero que el blog us agradi i que us pugui ser d’utilitat. Us convido a fer comentaris i que poguem fer un diàleg enriquidor emocionalment. Estaré encantada d’acompanyar-vos cada dissabte! Salut i bon profit!

Milos SalguedaPsicòloga i Psicoterapeutawww.milossalgueda.com

stats