Els més guapos del món

Olga Vallejo

La primera vegada

Per fi tenim el xandall. Només han tardat cinc setmanes. I encara falten els pantalons. Que consti que té tres peces, samarreta de màniga curta, dessuadora i pantalons, que sinó sembla que ens hagin pres (molt) el pèl. Sort que és “Fet a Catalunya”, no em vull ni imaginar quant hauríem hagut d’esperar. El xandall és l’equipament recomanat per les sortides de l’escola.

Avui primera excursió de la nena. Que li diuen excursió perquè els pares ens emocionem perquè anaven en bus i només estaven un parell d’hores a un parc, però un parc molt especial, segur. Tot i així ha estat “La primera excursió”.

Moltes primeres vegades, sobretot dels primers, no s’obliden. Recordo la primera vegada que em va mirar, semblava que s’adonava que hi era; el primer bany, tan petita i fràgil; la setmana de la primera dent; com va dormir al primer avió; el neguit del primer Sant Joan de Déu; quan es va decidir a caminar tota sola; el primer dia a la guarderia i un reguitzell de primers. Ells estrenen experiències i per a tu és una segona primera vegada. No sé com va ser la meva primera excursió però m’imagino els nervis a la panxa. Al S. XX anàvem amb cantimplora i ara amb ampolla de plàstic amb broc especial. Canvia el continent però el contingut té la mateixa essència.