Els més guapos del món

Olga Vallejo

Se'm veu el llautó?

Pots pensar-t'ho molt o poc, tenir-ho clar des que ets petit/a o que t'ho plantegis quan comença a covar-se l'arròs, pot ser per sorpresa o planejar-ho tot al detall, amb el xicot, el marit, la dona, sola i alguna combinació més. Pots tenir fills i pots no tenir-ne.

I si en tens, quants en tens? Aquí la teoria i la pràctica poden convertir-se en pols oposats. Segons com siguin els primers, si mengen, si dormen, si desestabilitzen poc o molt a la parella, com vagin les feines, les economies, les logístiques familiars, l'experiència, els patiments... tot això i més fa que siguis fidel o facis el salt a la teva idea inicial.

Molts fills únics tenim clar que si podem en tindrem més d'un, que el teus fills sàpiguen com s'estima a un germà. Potser per això quan veig nens sense germans em pregunto per què no han tingut més? El 2011 a Catalunya el nombre mitjà de fills per dona era de 1,43. Molts catalans han procreat per sobre de les seves possibilitats i tenen dos fills!!! Però aquí paren la màquina de fer nens. Per què han de complicar-se més la vida? Ja tenen prou feina, no cal que aparegui un nou ésser depenent quan ja tenen dos mig autònoms. Qui necessita tornar a l’alletament, els biberons, els purés, més adaptacions, més mocs, més visites a urgències? Més somriures… més Vinga menja! o Ara és hora d'anar al llit! Qui vol estar-se, com a mínim, un any més sense dormir d’una tirada? Qui pot pagar tres menjadors i activitats extraescolars per tres? Qui s’atreveix a triplicar la seva felicitat? I quant costa una hora de cangur fent-se càrrec de tres nens??!!! Qui vol anar com boig al parc d’una banda a l’altra amb psicomotricitats i interessos diferents? Qui vol triplicar l’atenció quan sigui el moment de fer els deures? Com s’encabeixen tres cadiretes a un cotxe estàndard? Quant costa volar en avió cinc persones per més descomptes de família nombrosa que facin? A quina habitació d’hotel dormen dos adults i tres nens? Algú necessita tres adolescències?

Un està sol. El segon posa el contrapunt, un estira i arronsa. Tres és l’equilibri, tres punts de vista, tres punts de suport. A partir del quart… és de bojos.

SEGÜENT

Enamorat