Els més guapos del món

Olga Vallejo

Carta als Reis

Estimats Reis Mags,

Aquest any he estat molt bona, ja ho sabeu. He fet tot el possible per ser una bona mare, companya, filla, amiga, treballadora, internauta, consumidora de sèries i recicladora habitual. L’important és la intenció i la bona voluntat. No cal que us expliqui que se m’han escapat alguns crits, que m’he enfadat quan no tocava, que a vegades dic Aquesta nit planxaré i tothom sap que no és veritat, que miro versions originals però amb subtítols en castellà i que encara no sóc usuària del contenidor d’orgànic. Però en línies generals he tingut un comportament de notable alt, que no és poca cosa, ni la qualificació ni la falsa modèstia.

Fa setmanes que penso què us demanaré. El clàssic pijama-colònia-tassa no falla però m’atreviré a ser més agosarada: aquest 2014 us demano DESCANSAR. Una cosa senzilla, res de dormir 10 hores d’una tirada ni que els nens tinguin un comportament exemplar els 365 dies de l’any. Em conformo amb no arrossegar-me, que si faig ulleres siguin discretes, que els nens només es despertin a mitja nit si estan malalts, que les migdiades siguin sagrades i que no hagi de repetir el que dic més de tres vegades. Sóc conscient que no és un regal fàcil, deu costar una barbaritat trobar-lo perquè sinó no m’explico l'estat dels pares amb fills menors de cinc anys.

Com a contrapartida, la present és un annex a la trentena d’imatges de joguines retallades que la nena us ha fet arribar. Sí, la meitat són per a ella i l’altra meitat pel germà. Diu que com el nen no parla, ella fa la tria. Sabeu que la intenció és bona però vosaltres que sou savis i teniu molta experiència, sou conscients que pel nen amb unes caixes buïdes ben embolicades n’hi haurà prou. No us queixareu, heu reduït un 50% la comanda.

Sempre vostra,

Olga Vallejo

Mare d’Els Més Guapos del Món