Criatures 20/11/2014

Referents emprenedors per al jovent a Talents 2020

2 min

Quan ets a secundària i et planteges que faràs a partir dels 16 anys, quin camí triaràs i què faràs del teu futur, són molts els dubtes que et venen al cap. Penses en què t'agradaria fer, però també en quins estudis són més demandats pel mercat laboral. Som conscients, els que ja fa temps que vàrem passar per això, del complicat què és prendre aquest tipus de decisions als 16 anys?. Penses que aquesta decisió et marcarà per tota la vida. Els referents professionals són molt importants. Donar facilitats als joves perquè entrin en contacte amb persones que han triat un camí o altre, que s'han especialitzat en diversos àmbits pot ajudar bastant a aclarir dubtes, a prendre consciència de la realitat, a suavitzar una mica les pors i a veure que, finalment, la trajectòria d'una vida no es decideix només pel que estudies, sinó per moltes altres coses com són les experiències personals, els viatges fas, les persones que coneixes, els projectes en els que t'involucres, els errors que comets i els èxits que vas assolint ... . El passat dilluns Arrenca a córrer va portar a terme la jornada "Talents 2020. Aventures emprenedores", on un grup de 550 nois i noies van entrar en contacte amb cinc professionals que treballen en àmbits molt diversos, però que tenen en comú el fet que tots ells han triat el seu propi camí i han seguit el seu instint.

  • Deia Albert Bosch, esportista de risc i Fundador d'Invergroup: "L'essència de l'emprenedor és no tenir por a liderar la teva vida d'acord als teus interessos, ho has de fer amb passió i esforç".
  • Marta Zaragoza de Cresálida, animava als nois i noies, i els deia: "Descobriu els vostres interessos, obriu-vos al món, aprofiteu el vostre talent i confieu amb el vostre criteri".
  • El Fundador de la Plataforma educativa 42 Education, Àlex Lopera, deixava clar que "No hi ha límits. El límit te'l poses tu mateix. El que cal es passió i coratge".
  • Teresa Tarragó, científica i emprenedora de l'empresa Iproteos, ens explicava que des de ben petita era curiosa i que tenia preguntes per tot. La curiositat és el primer esgraó que ens porta a voler resoldre problemes i a activar-nos per trobar oportunitats de fer coses noves.
  • Pau Argelaguet, un jove estudiant d'enginyeria informàtica i Fundador de WEJ, inquiet i actiu per naturalesa, apassionat de les tecnologies, disfruta creant nous projectes, sense por a equivocar-se, aprenent de totes les experiències i de les persones que es va trobant pel camí.

Tots ells emprenedors i emprenedores, que es distingeixen perquè posen passió al que fan, perquè tenen clar que viure una vida sense fer el que més els agrada no té sentit. Són referents com aquests els que hem d'apropar al jovent, els seus testimonis són de gran valor perquè clarifiquen i il·luminen. Gràcies per la col·laboració a tots i totes les emprenedores d'aquesta V Edició del Talents 2020. El presentador de l'acte a l'esquerra, Xavi Lozano, i els emprenedors. D'esquerra a dreta, Albert Bosch, Àlex Lopera, Teresa Tarragó i Marta Zaragoza. L'Auditori Axa ple d'estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius procedents de diferents centres educatius de Barcelona i rodalies.

stats