Arrenca a córrer

Mercè Botella i Laura Robert

Un espai únic per experimentar l'emprenedoria

Recentment s'ha inaugurat un espai del tot innovador al CaixaForum de Barcelona: el CaixaLab Experience. Tant innovador, que es diu que és un espai únic al món; no es troben espais d'experimentació de l'emprenedoria, amb orientació educativa, d'aquestes característiques.

Es tracta d'un recorregut a través del qual nois i noies d'entre 12 i 18 anys s'apropen a l'experiència que tot emprenedor viu durant el desenvolupament d'un projecte. En cada un dels àmbits del recorregut els nois i noies es concentren en una de les fases que comporta emprendre:

1. Som emprenedors: Emprenedors i emprenedores expliquen la seva visió del que suposa tirar endavant un projecte, de com es fa front a les dificultats, i de les actituds i competències que fan falta per emprendre. Conceptes com són el risc, l'esforç, la passió, la tenacitat, la formació, ... donen peu al debat i a la reflexió.

2. Mira: Els participants aprenen a observar al seu voltant, busquen problemes que hi ha al seu entorn, necessitats que no estan resoltes. La idea és: no fugim dels problemes, al contrari, detectem-los, perquè darrera d'un problema podem trobar-hi una oportunitat de desenvolupar un gran projecte.

3. Pensa: Aquest és un espai en el que s'anima als nois i noies a descobrir que només una idea que aporta valor pot tenir èxit en el mercat. Per fer-ho, treballen al voltant de productes innovadors exitosos que formen part de les nostres vides.

4. Fes: Arribats a aquest àmbit, es convida als participants a experimentar la fase que realment converteix una idea en un projecte viable i en un producte d'èxit. Per fer-ho es treballa en base al Model Canvas, analitzant el model de negoci de quatre productes que han arrasat en el mercat i que tots ells coneixen molt bé.

5. Comença: El recorregut finalitza escoltant testimonis de nois i noies que ja, des del seu centre educatiu, s'han iniciat en l'experiència d'emprendre. Aquests són exemples que demostren que si volem, podem.

Tant els centres educatius com les famílies poden visitar el CaixaLab i experimentar durant uns 75 minuts, les sensacions més claus del fet d'emprendre. Una pinzellada sobre emprenedoria que pot engrescar a molts a treballar de valent.

Animeu-vos a visitar el CaixaLab Experience i a viure amb actitud emprenedora!.

El projecte CaixaLab Experience ha estat impulsat per EduCaixa de la Fundació La Caixa. Han intervingut en la seva implementació Infonomia, MediaPro i Arrenca a córrer.