Arrenca a córrer

Mercè Botella i Laura Robert

1% d'inspiració + 1% de transpiració = projecte

Ens hem acostumat i hem acostumat a tenir de tot, de manera fàcil i sense esperes. Molts infants creixen amb aquesta premissa i quan es converteixen en adolescents, encara no han tingut l'oportunitat d'experimentar, que a la vida real, tota recompensa sempre va precedida per un esforç. Que no tot s'aconsegueix en el primer intent i que cal fortalesa i serenitat per córrer per la carrera d'obstacles que tot repte implica.

Si parlem de projectes, i el que busquem és només un èxit econòmic ràpid, ho tenim complicat. Es necessita més que un desig econòmic per tirar endavant l'aventura d'emprendre. Si el que busquem és l'èxit personal, el de sentir-nos satisfets fent el que més ens agrada, llavors tot esforç ens semblarà poca cosa, perquè gaudirem, malgrat les dificultats, en el camí cap al nostre somni.

Les excuses, les pors, la falta de confiança en un mateix són els antiherois de la nostra aventura. Sovint ens hi agafem, i ens dibuixem el pitjor dels escenaris per no activar-nos: no tinc recursos, hi ha molta crisi, no tinc prou coneixement, ...

Si tenim un talent potenciem-lo, però no ens oblidem de l'aprenentatge permanent, d'aquelles competències que ens ajudaran a convertir una idea en alguna cosa real, i de l'esforç i perseverança que necessitarem per fer front als obstacles. Es menciona en el vídeo que us proposem una frase que algú amb molt de seny va dir: "Per tirar endavant un projecte fa falta un 1% d'inspiració i un 99% de transpiració".

"El camino del éxito" és un vídeo editat al canal de youtube Luzuvlogs en el que se'ns parla de valors que sovint no s'inclouen com a primordials quan fem d'educadors i que sintetitzen amb molta força les actituds necessàries per treballar per un somni. Esforç, paciència i autoconfiança: tres pilars per convertir una idea en realitat.