Criatures 26/07/2016

Recomanacions per a primers lectors: La llista d'aniversari

2 min

El pas dels contes infantils als llibres de primers lectors crec que no és sempre un camí fàcil.

Cap als sis anys és l'edat en què els nens i nenes poden començar a llegir sols llibres amb històries curtes, però per tal que en gaudeixin i agafin el gust per la lectura, és molt important oferir-los llibres de qualitat, divertits i que els atrapin des de la primera pàgina.

La meva recomanació d'avui compleix aquests requisits amb escreix!: La llista d'aniversari, de l'Anna Manso i il.lustrat pel Gabriel Salvadó. Està editat per Cruïlla en la sèrie blanca de El vaixell de vapor.

La llista d'aniversari

És un llibre que atrapa als nens ja des del mateix títol. Parlar sobre la preparació del propi aniversari acostuma a motivar-los molt i fer llistes també és un dels seus passatemps favorits. I un cop s'endinsen en la història, la proposta de partida és molt suggeridora: la protagonista ha de fer una llista d'aniversari on tot el que demani no sigui res material, que no es pugui guardar.

La llista d'aniversari. Editorial Cruïlla

Un cop té la llista feta, que aquí no revelarem, però que ja avanço que és molt encertada i amb la qual segur que molts petits s'hi identifiquen, el llibre s'estructura a partir de saber si el dia del seu aniversari veurà satisfets tots els regals.

El llibre, per tant, a part de molt entretingut, és també molt fàcil de llegir. Cada dia es pot llegir la resolució d'un dels regals de la llista, per exemple. I tot i que té 64 pàgines, hi ha moltes il.lustracions, que combinen perfectament amb la història, i poques frases en cada pàgina.

A mi el que més em va agradar del llibre és la idea de base que conté i que penso posar a la pràctica per pròxims aniversaris, Reis o altres celebracions: convèncer als fills perquè facin llistes on demanin experiències més que no pas els regals tradicionals, dels que tots tenim les cases plenes i que acostumen a quedar oblidats en un racó al cap de pocs mesos. La meva filla, després de llegir el llibre, també té ganes de fer una llista d'aniversari d'aquestes característiques, per tant, aprofitarem l'ocasió!

Penso que aquest tipus de regals és un dels millors obsequis que podem fer als petits, que estan sempre àvids per conèixer i viure noves situacions. Això sí, de ben segur que les peticions de molts nens, com les de la noia del llibre, seran de tot menys convencionals i no sempre es podran garantir totes! A tall d'exemple, l'últim regal de la llista és un dels que sempre em demana també la meva filla, i no crec que el pugui complir!

stats