Criatures 20/03/2017

Llibres infantils: "La Nuna sap llegir la ment" i " Tots fem caca"

3 min

Avui vull parlar-vos d'aquests dos llibres infantils: La Nuna sap llegir la ment i Tots fem caca. El primer és molt útil per tal que els nens comprenguin algunes situacions quotidianes; el segon, un clàssic que de ben segur els interessarà molt i llegiran entre rialles.

La Nuna sap llegir la ment; Orit Gidali, Aya Gordon-Noy; Ed. BiraBiro

"Aleshores, la Nuna es va adonar que les persones no sempre diuen el que pensen o pensen el que diuen que pensen o diuen el que pensen que diuen"

Aquest és un llibre que de seguida crida l'atenció dels nens, tant per les il.lustracions com per la història que s'explica, que explora les contradiccions de la comunicació humana i de les relacions entre les persones. D'una manera molt senzilla i atractiva, el llibre descriu com a vegades, malauradament, les persones no diem el que realment pensem, sinó una cosa molt diferent, fins i tot a vegades el contrari del que voldríem dir.

I com, sovint, per aquest motiu, fem sentir malament a les persones que més estimem.

Tot comença quan la Nuna arriba de l'escola enfadada ja que s'ha sentit insultada per un altre nen, que li ha dit que té les cames de flamenc. Per ajudar-la a entendre la situació, la seva mare li deixa unes ulleres màgiques que permetran a la Nuna veure el que la gent diu però també allò que pensen.

Perquè a partir d'aleshores les il.lustracions mostren els diàlegs de les persones, però també, amb unes bombolles de sabó que s'escapen al parlar, allò que internament pensen.

Un molt bon conte per tal de veure com la comunicació humana no sempre és fàcil i que els farà passar una bona estona llegint el llibre, ja que també mostra situacions molt divertides!

Tots fem caca; Taro Gomi. Ed. Little Blackie Books

"N'hi ha que s'aturen per fer caca. Altres la fan mentre caminen. N'hi ha que fan caca en qualsevol racó. Altres la fan sempre al mateix lloc".

Aquest llibre és un clàssic de la literatura infantil, editat per primer cop el 1977. Els nens sempre tenen molt interès per conèixer el seu propi cos i si a més a més, hi afegim el tema escatològic, encara més. Quan obrin aquest conte veuran com fan les seves necessitats els elefants, les serps, els ratolins i altres espècies, sense entrar en detalls, però veient la diversitat que hi ha en el regne animal a l'hora de fer una activitat tan quotidiana. I tot il.lustrat de forma molt clara i colorista. Fa un temps vaig parlar-vos d'un altre llibre escatològic que també agrada molt als nens: Eeecs! Mocs , cagarrines i altres coses fines, que torno a recomanar ja que sempre són encertats aquells llibres que, com aquests dos, ajuden a explorar la curiositat que senten els nens per temes tan corrents com les caques, els mocs i els pipis, i que a més els ensenya coneixements útils sobre el propi cos. Tots fem caca no els decebrà i els portarà a fer-se varies preguntes.

Bona lectura!

stats