Criatures 27/06/2013

Llibres infantils: "A dormir, monstres!"

2 min

Estreno nova secció sobre llibres infantils. Parlaré dels llibres que més ens agraden a casa, tant de les últimes novetats com de clàssics de tota la vida. I també dels que no han triomfat gaire, si s'escau.

Avui us parlaré d'un llibre que va publicar l'editorial Joventud l'any 2012 i que és molt conegut, molta gent el recomana: A dormir, monstres! de l'Ed Vere.

És un llibre molt específic per l'hora d'anar a dormir, ja que si s'explica en algun altre moment del dia queda descontextualitzat.

La manera en que la meva filla s'adorm a les nits ha anat variant al llarg del temps. Els primers dos any s'adormia mentre li donava popa. Quan va deixar de popar, s'adormia mentre li cantàvem cançons. I ara ja fa molt temps que sempre ens demana que li expliquem un conte, i un altre i un altre. Si fos per ella ens hi estaríem hores! Els contes que més li agraden actualment per aquest moment són els clàssics, sobretot els que tenen alguna princesa com a protagonista.

Així que per variar una mica de tant en tant li explico aquest conte, que fa poques setmanes que tenim. A ella li va entrar molt bé visualment, ja que és un llibre amb colors molt vius i cridaners.

La història explica com un monstre s'està preparant per anar a menjar un nen petit, i apel.la directament al lector fent-li pensar que té la intenció d'anar a menjar-se'l. És per tant molt suggestiu i fa entrar els nens en un estat d'alerta fins que finalment la tranquil.litat es restableix. Tot està explicat de manera molt senzilla i lineal, a base de preguntes i gran quantitat d'onomatopeies. La meva valoració del llibre és bona tot i que penso que potser nosaltres hem fet un pèl tard, ja que el veig més indicat per nens a partir dels dos anys. Quan la meva filla (de 3 anys i mig) va veure els monstres de la primera pàgina els va trobar molt divertits i de seguida va dir que no li feien cap por, així que l'efecte del llibre li va arribar molt diluït. Per ella la por es personifica sobretot en els llops o, actualment, en la Malèfica de La Bella Dorment. El guardaré doncs per quan el petit comenci a tenir edat de llegir-lo!

stats