Criatures 10/06/2016

Llibres per acolorir i fer turisme

3 min

Poso de nou en marxa aquest blog per continuar parlant d'aquells llibres infantils, llibres de primers lectors i llibres de maternitat que més em criden l'atenció i considero recomanables. I ho faig amb uns llibres que poden ser molt útils per omplir les estones d'oci que tindran els nostres fills quan s'acabi l'escola d'aquí a poques setmanes: llibres d'activitats i per acolorir que a més estan centrats en grans ciutats. Ideals per a pintar i a la vegada descobrir altres cultures, amb altres formes de decorar, passejar, menjar i viure arreu del món. I de preparar-se per les vacances d'estiu si és que heu decidit a viatjar a alguna d'elles!

I love París Roma Berlín Londres; Coco Books Començo amb un quadern preciós de l'editorial Coco Books, un llibre que agradarà als petits però segur que també, i molt, als grans: I love París, Roma, Berlín, Londres. Mi libro viaje. Es tracta d'un quadern d'unes 150 pàgines amb diverses làmines dedicades a cada una de les ciutats del títol. Com a exemples de coses que s'hi poden fer: pintar un grafit al mur de Berlín, visitar les catacumbes de París en forma de laberint, completar les pintures de la capella Sixtina, inventar un nou tipus de pasta, pintar de colors els mitjons que els alemanys a vegades porten amb les sandàlies o adornar de joies la corona de la reina d'Anglaterra. Tot això presentat de manera senzilla i expressiva a partir de les il.lustracions de la dissenyadora francesa Carole Boréal. Es pot demanar més?

I love París Roma Berlín Londres; Ed. Coco Books

I love París Roma Berlín Londres; Ed. Coco Books Seguint amb aquesta línia, a l'editorial Blume han editat aquests altres quaderns: Quadern per acolorir Barcelona, Pintem París, Pintem Londres i Pintem Nova York. Tots estan dibuixats per il.lustradores (sí, totes són dones) amb gran detall i observació de la vida als carrers d'aquestes ciutats. Al de Barcelona hi ha quasi 100 pàgines dibuixades per la pintora basca Isy Ochoa on podem donar color a mercats, places, comerços emblemàtics de la ciutat, edificis modernistes, escenes de festes tradicionals, terrasses... Quadern per acolorir Barcelona; Blume Pintem Nova York, Blume Acolorir dibuixos és una activitat molt creativa per als nens, i com s'explica en un dels quaderns, compta amb una gran tradició històrica. Va ser a finals del segle XIX quan es van començar a publicar els primers llibres per pintar adreçats als nens, ja que es va comprovar que és una forma lúdica de sensibilitzar-los amb les pràctiques artístiques a la vegada que es millora les seves capacitats cognitives. En els exemples que avui recomano, a més, adquiriran coneixement sobre les maneres de viure d'aquestes grans ciutats, que potser han visitat, visitaran pròximament o si més no les han vist en algunes pel.lícules. Finalment, cal dir també que tots aquests quaderns no estan destinats únicament al públic infantil. En els últims temps s'està estenent la moda d'editar quaderns de pintar per a adults, ja que són una eina eficaç per a desconnectar i relaxar-se, al afavorir la concentració únicament en els colors i els dibuixos. Així que si aquests llibres us han agradat especialment per vosaltres ja teniu una bona excusa per a posar-vos a pintar!

stats