Aprenent a ser mare

Mariona Visa

Un llibre d'humor escatològic

 

Eeecs! Mocs, cagarrines i altres coses fines; Ed. Cruïlla

 

No és cap secret que el tema escatològic és un dels més presents a les cases amb nens petits. Tant per part dels pares, que durant els primers anys de vida hem de supervisar molt les necessitats fisiològiques dels nostres fills; com per part dels petits, que quan comencen a parlar aprofiten qualsevol ocasió per dir entre rialles paraules per ells tan divertides com caca, cul, pet o pipí.

Sens dubte, és un dels temes que més connecta amb el seu sentit primitiu de l'humor, així que qualsevol obra que faci referència a les funcions fisiològiques i sorolls corporals els atrau de seguida. De fet, al conte del Patufet, un pet ajuda a la resolució de la història, i és sens dubte un dels motius pels quals tant els agrada aquest conte.

La literatura infantil està plena de llibres que aborden aquest tema, ja sigui des de contes pensats específicament per l'etapa de deixar de fer servir el bolquer, històries que incorporen elements d'humor escatològic com a element narratiu o en llibres didàctics que aborden directament el tema, com del que avui us parlaré.

Eeecs! Mocs, cagarrines i altres coses fines; d'Emma Dodson i Sarah Horne és una novetat que ha publicat l'Editorial Cruïlla aquest mes de març. Un llibre didàctic, amb pop-ups, solapes i llengüetes, que explica amb tota mena de detalls les particularitats dels nostres fluids corporals: des dels mocs fins al pipí i la caca, passant pels vòmits, la sang, els pets i la suor.

En aquest llibre, tot està narrat de manera desimbolta, sense tabús, i esclarint conceptes com per què els mocs són verds (o d'altres colors), per què ens maregem quan viatgem, quins aliments són més flatulents, per què els peus fan tanta pudor o una descripció de com es forma una crosta quan ens fem mal.

Eeecs! Mocs, cagarrines i altres coses fines; Ed. Cruïlla

Eeecs! Mocs, cagarrines i altres coses fines; Ed. Cruïlla

Eeecs! Mocs, cagarrines i altres coses fines; Ed. Cruïlla

 

Un llibre per tant que segur que els hi farà molta gràcia de tenir entre les mans, no es podran resistir al seu títol, i que a la vegada conté informacions que són molt útils per la vida quotidiana i per conèixer el propi estat de salut.

Jo l'he trobat un llibre encertat, ja que sempre és interessant aprofitar la motivació que senten els nens per un tema per a augmentar el seu coneixement.

I si teniu interès per a regalar als vostres fills aquest tipus de llibres o per conèixer-ne més, en aquesta altra pàgina en trobareu més exemples!