Criatures 06/07/2016

Contes de primers lectors per a identificar les emocions

2 min

Actualment són molts els llibres que podem trobar al mercat per ajudar als nens a identificar les seves emocions i aprendre a expressar-les. En aquest bloc ja n'hem parlat d'alguns d'ells, tot i que la majoria estan pensats per a nens petits i amb format de contes tradicionals.

Per això penso que és molt recomanable la col.lecció Emocions de l'Editorial Salvatella, pensada per a tots aquells infants que comencen a llegir llibres de primers lectors. Són obres especialment dirigides a nens i nenes a partir d'uns 5 o 6 anys, ja que tenen un format de llibre, però les històries que proposen són breus, amb poca quantitat de text a cada pàgina i amb lletres grans que combinen perfectament amb les il.lustracions. Tot i això, també són llibres ideals per als nens petits si els hi expliquem nosaltres les històries.

Cada llibre de la col.leció tracta una emoció, que s'explica a través d'una història concreta protagonitzada pels nens protagonistes, l' Anna o el Xavier. Aquí en podeu veure el llistat dels editats fins ara, amb l'emoció que expliquen. Tots ells estan escrits per la Mireia Canals i il.lustrats per la Sandra Aguilar i també poden trobar-se en castellà:

El núvol gris: La preocupació

Els sacs de sorra: La tristesa

L'amiga invisible: La mort

Les estrelles de colors: L'alegria

L'heroïna supersònica: La por

Aprendre a dir que no: L'assertivitat

Quan estic tranquil : La tranquil.litat

La cua de drac: La ràbia

Pensar les coses: La impulsivitat

Al final de cada llibre hi ha una guia d'activitats per tal que a casa o a l'escola s'acabin de tractar les emocions i cada nen pugui fer un treball propi d'expressió i identificació de les seves en particular, ja sigui a partir de respondre algunes preguntes o proposant la creació d'algun treball manual.

La superheroïna supersònica; Ed. Salvatella Nosaltres hem llegit el de L'heroïna supersònica, que tracta el tema de la por. La història comença amb una nena que té por a l'hora d'anar a dormir i al llarg de la narració veurem com, gràcies als consells de la seva mare, aquesta por acabarà desapareixent. Per la temàtica, els nens fàcilment se senten identificats amb el que s'explica i les coloristes il.lustracions complementen molt bé la història, mostrant la por que sent la protagonista al anar a dormir en forma d'ombres i figures que es distorsionen.

Segurament repetirem amb més llibres d'aquesta col.lecció ja que les històries, els personatges i les il.lustracions deixen amb ganes de més!

La superheroïna supersònica; Ed. Salvatella

La superheroïna supersònica; Ed. Salvatella

stats