Aprenent a ser mare

Mariona Visa

L'hospital de les joguines

"L'Hospital de les joguines" és un llibre-joc que ocupa molt poc espai però que, un cop es desplega, es converteix en una joguina que recrea quatre sales d'un hospital molt peculiar: un hospital per a les joguines.

És un bon llibre per fer un regal a nens a partir d'uns cinc anys, que es quedaran ben sorpresos de veure les possibilitats que s'amaguen sota aquesta aparent portada. El va editar l'any 2006 l'editorial Combel.

 

L'hospital de les joguines; Combel editorial

 

En obrir, el llibre en tres dimensions inclou una recepció, una sala d'espera, una consulta per les joguines de roba, una altra per joguines diverses, una altra per les nines, una altra per joguines amb mecanismes i una altra per a trens, cotxes, vaixells i avions. Totes les sales estan decorades amb molt detall i amb diversos accessoris com calaixos, llits, estanteries i monitors.

El que més m'agrada és que aquestes sales, tot i la funció per la qual estan pensades, deixen també molta llibertat per a què cada nen pugui fer-les servir per al que vulgui, ja siguin diverses habitacions d'un hospital convencional, o sales amb diferents funcions com quiròfans o urgències.

Inclou també quatre figures retallables de dos infermers, dos visitants i dues joguines que necessiten ser reparades.

 

Un cop obert, queda així:

 

L'hospital de les joguines; Combel Editorial

 

 

L'hospital de les joguines; Combel Editorial

 

 

És un bon entreteniment i un bon complement per jugar a metges, un dels jocs simbòlics que més els hi agraden!

No és el mateix que un hospital de joguines de plàstic, de roba o de fusta, materials que sempre ofereixen més possibilitats i són més realistes, però ocupa poc espai, no hi ha peces que es puguin perdre cada vegada que s'hi juga i té tots els detalls (o més) que qualsevol altra joguina que reprodueixi un hospital.