Aprenent a ser mare

Mariona Visa

Estiu

Avui comença l'estiu, i s'acaba el curs escolar: dues novetats que afecten molt al dia a dia dels petits de la casa.

Pel que fa a l'estiu, la meva filla porta ben bé un mes preguntant per la seva arribada. Quan a finals de maig van pujar una mica les temperatures i alguns dies li vaig posar màniga curta estava contentíssima. "Què ja som a l'estiu?", preguntava sense parar.

Després, quan van venir unes setmanes tan fredes, ella no va acceptar amb facilitat el retorn a les jaquetes, les sabates tancades i la màniga llarga. Com la majoria dels nens, per la petita la felicitat s'assembla molt a portar sandàlies que ensenyin els ditets i màniga de tirants (ella li diu "màniga de llances", possiblement per la confusió amb la similitud entre "tirar" i "llançar"). Esperem que avui que ja ha arriba oficialment l'estiu el bon temps ens permeti desterrar per fi les jaquetes i la roba de primavera! Si més no, ens estalviarà moltes negociacions davant l'armari a primera hora del matí!

Pel que fa al curs, avui s'acaba P3! Molta gent em deia que a P3 entren sent petits i en surten grans, i certament ho he viscut així, i no només per al gran estirada que han fet ella i els seus companys aquest curs. La manera de relacionar-se amb el món ja és diferent que a l'escola bressol. I a nivell d'aprenentatge, on he notat més canvi és en el dibuix i en l'escriptura. A principis de setembre només feia gargots en un paper i poc a poc ha aprés a dibuixar-se (i dibuixar-nos) amb molts detalls: celles, ninetes, tots els dits de la mà i inclús amb cinturons i faldilla! I a partir de Nadal va començar també a escriure el nom a sota del dibuix, a base d'anar preguntant-nos les lletres. Primer només se sabia les del seu nom i ara ja les té totes controlades i inclús comença a llegir amb lletra de pal. Un gran progrés!

Aquest matí, quan l'he despertada anunciant que era l'últim dia de P3 ella m'ha dit "I demà faré quatre anys?", així que sembla que encara no té molt clar el que significa l'inici i el final de les coses, però sens dubte tots notarem un gran canvi a partir d'avui.

Bon estiu a tots!!