Criatures 08/03/2016

Un conte per reforçar l'autoestima

4 min

“Pensa que hauràs de viure amb tu, tota la vida! –bromeja l’avi- Millor que t’estimis i que procuris convertir-te en una persona amb qui t’agradi estar. Persegueix els teus somnis, fes allò que t’apassiona... i sigues sempre tu!” Aquest és el consell que l’avi de la Berta li dóna el dia del seu aniversari. “Només cal que siguis tu”, així comença el 5è conte de la Col·lecció Educació Emocional, “Ets única, Berta!” (Ed. Omniabooks) que veurà la llum aquesta primavera. Ha estat escrit amb un sol propòsit, el de reforçar l’autoestima d’aquells qui el llegeixin. Està ambientat en una festa d’aniversari, en la que celebren el dia que la Berta va entrar a formar part de les seves vides... I vosaltres, què celebreu el dia del vostre aniversari? Aquest conte l’he escrit en present per tal d’integrar al lector dins de la història, els diàlegs els he redactat en primera o segona persona del singular, així els personatges també es dirigeixin a qui l’estigui llegint. Hi surt tot allò que intervé en el desenvolupament saludable de l’autoestima, com per exemple: · La confiança de l’adult en l’infant. La Berta els ensenya el seu àlbum de fotos i comparteix una de les seves passions: la bicicleta. El pare i la mare expliquen com al principi queia cada dos per tres, “sort del casc”, diuen. Tot i la por que prengués mal, la van deixar fer... sense sobreprotegir-la. Ara gaudeix tant sobre les dues rodes que fins i tot guanya trofeus en competicions. · Les mostres d’afecte: per estimar-se a un/a mateix/a ens cal sentir-nos estimats/des pels altres. Les abraçades, el reconeixement, cuidar, acompanyar, escoltar... i, en això la família i les amistats hi tenen un paper més que important, per això, en aquest conte hi són molt presents. “Es fantàstic saber que t’estimen, oi? –pregunta l’àvia- I tu, ja t’estimes, Berta?”a?”

· “T’estimem perquè ets tu, Berta”. Els altres ens estimen pel sol fet de ser nosaltres i no pas perquè siguem els millors en alguna cosa o els més guapos o les més guapes... La Berta, a vegades s’equivoca i els qui se l’estimen també s’hi enfaden, de totes maneres això no fa que se l’estimin menys. “Ets única, Berta! –riu l’àvia- I t’estimem tal com ets!”. I tu, t’estimes tal com ets? · “Però a qui estimeu més, a la Berta o a mi?”. La gelosia sorgeix quan el Miquel, el germà de la Berta, dubta de si els pares són capaços d’estimar-los a tots dos a la vegada. “Us estimem tant a tots dos, que és impossible de comparar” explica la mare. “L’amor no té mesura” hi afegeix l’avi. El dia que entenguem que l’amor es multiplica en comptes de dividir-se, la gelosia desapareixerà. · Tots i totes tenim una història que comença, fins i tot, abans de néixer. La Berta té un àlbum de fotos on recull els moments més importants de la seva vida, li encanta fullejar-lo de tant en tant i sobretot el dia del seu aniversari. Les persones som molt més d’allò que es pot “veure”. És important aprendre a estimar també, la nostra trajectòria vital... amb els bons i els “no tan bons” moments que hem viscut, formen part de nosaltres. Els avis de la Berta prenen un paper protagonista en aquest conte, representen la veu de l’experiència i de la saviesa. La família i les amistats de la nena, acompanyen des del reconeixement i l’afecte. L’entorn afectiu és tan important a l’hora de nodrir l’autoestima de qualsevol persona!

Com tots els contes de la col·lecció, hi ha una pàgina que convida a la reflexió i aporta propostes per treballar a casa o a l’aula, és molt més que un conte. Tot plegat pren forma de la mà de l’il·lustrador Valentí Gubianas, que ha posat la seva poesia a cada pàgina, ressaltant tot allò que el text vol aconseguir. Cares somrients, tendresa per tots els costats i la màgia que només permeten la fantasia i les mans d’un bon il·lustrador. Com cada any, la publicació es finança a través d’un projecte de micromecenatge a la plataforma Verkami. A part de ser la millor alternativa sostenible per fer-ho possible, la confiança i la il·lusió d’aquelles persones que decideixen prendre-hi part, aporten una energia especial al conte. És la tercera vegada que ho fem així i cada dia té més sentit! És un intercanvi, una venda anticipada... que fa possible un somni i a canvi, es rep una recompensa exclusiva, única... Fa temps que formo part de la gran família de mecenes de Verkami, donant suport a altres projectes, és una experiència única! Des d’aquest blog, us convido a prendre’n part... la Berta necessita una empenteta per superar amb èxit el nou projecte, ens hi ajudes? Fes clic aquí per visitar la pàgina del projecte "Ets única, Berta!" a Verkami.

stats