Aprenent a ser feliços

Júlia Prunes

Quina emoció! Estreno blog...

Feliç 2015 Zoom

Feliç 2015

Il·lustració de Joan Turu

Hola, holaaaaaaa...

Quina il·lusió que em fa, això d'estrenar blog coincidint amb l'inici d'any! Ara mateix sento aquella mena de pessigolleig a la panxa tan típic d'abans de sortir a escena i quedar exposada a la mirada del públic. Una barreja d'impaciència i d'entusiasme, d'ansietat i de timidesa, de por, de responsabilitat i d'eufòria... Quin embolic d'emocions, oi? I totes elles tan intenses!

Com molt bé haureu deduït pel títol, en aquest blog es parlarà de felicitat... Com si això fos tan senzill, oi?

Diria que la felicitat ocupa i preocupa a la humanitat, des de sempre. Jo sóc de les que col·lecciona frases... i sobre la felicitat en guardo un bon grapat! N'he seleccionat unes quantes per compartir amb vosaltres:

"Cap home és feliç, a no ser que cregui ser-ho" (Publio Siro, poeta dramàtic romà, s. I AC)

“La felicitat no és un destí sinó una manera de viatjar” Samuel Johnson (escriptor anglès 1709-1784)

"La clau de la felicitat és ser capaços de dur-la amb nosaltres, fins i tot quan la vida no va exactament com desitgem." (Deepak Chopra, metge, escriptor i conferenciant indi, nascut el 1946)

“Viure és aprendre a ser més feliç. Aquest, i no cap altre, és l’objectiu vital de tots els éssers humans” (Ferran Salmurri al llibre Llibertat emocional, psicòleg clínic català 1947)

“La felicitat només és real quan és compartida” (McCandless, jove buscador d’Estats Units 1968-1992, frase extreta de la pel·lícula Into the Wild)

Es pot aprendre a ser feliç? Doncs jo estic convençuda que sí! I he trobat la resposta en l'educació emocional.

Sóc mare de tres nois, i sóc també, filla, germana, neboda, cosina, néta... o sigui, que formo part d'una família (o més d'una). Estic convençuda que la família és una de les peces clau en l'educació emocional i la felicitat de les persones, i és per això que l'eix central de la meva feina és, justament, aquest.

Obrirem, amb aquest blog, una finestra des d'on compartir reflexions, idees i recuros sobre educació emocional, felicitat, família... La idea és que tot el que trobeu per aquí, neixi de l'experiència i de la vivència (de la meva i de la dels altres com per exemple la vostra) i que tingui alguna utilitat pràctica, vaja... que sigui aplicable a la vida quotidiana i a la no tan quotidiana (que la vida no sempre ho és).

M'encanta la interacció... o sigui que les vostres opinions, reflexions i preguntes seran benvingudes! Intentarem trobar-hi respostes!

Espero que hi trobeu el què hi buscàveu... o molt millor encara, que us sorprengui el que hi pugueu trobar!

Moltes gràcies!

Júlia