2 min
El concurs promou la recollida selectiva de piles d'una manera lúdica i participativa

Sabíeu que els darrers anys ha augmentat el reciclatge de piles a Catalunya? És una molt bona notícia, que s’ha aconseguit gràcies a la major implicació de la ciutadania en la protecció del medi ambient i a accions de sensibilització tan importants com l’APILO XII. Ho coneixeu? Segur que molts de vosaltres sí.

És un concurs organitzat per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), que té l'objectiu de promoure entre la comunitat educativa i les famílies dels centres educatius de Catalunya la recollida selectiva de piles d'una manera lúdica i participativa. El concurs compta amb el suport dels Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) de piles i acumuladors Ecopilas, ERP, Unibat i Ecolec.

Enguany és la 7a edició del concurs i per a aquesta edició hi ha set premis d’entre 500 i 2.000 euros per a l’adquisició de material escolar i/o esportiu o activitats educatives per als centres educatius que més piles recullin a tot Catalunya i als que tinguin la mitjana de recollida per alumne més alta a les quatre demarcacions (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona). 

A la 6a edició de l'Apilo XII, malgrat la pandèmia, es van recollir 60.729 kg de piles i acumuladors entre els més de 1.000 centres inscrits. Tot un èxit! 

Els primers centres que ho sol·liciten, poden rebre també un taller per a l’alumnat de 5è de primària o de 1r d'ESO, o un conta contes a cicle infantil, prioritzant aquells centres que no l'han gaudit en cap altra edició del concurs. 

En el taller, a més d'aprendre com es reciclen les piles i perquè és tan important fer-ho, l’alumnat fa un experiment amb una llimona, una moneda de 5 cèntims i un clau, per construir una pila que generi electricitat per fer llum, per exemple. 

Trobareu més informació a www.apilo.cat. Us animem a participar! 

stats