Criatures 15/12/2021

Un mar de plàstics

Un projecte escolar que neix de la presència de plàstics als ecosistemes marins

1 min
Mostreig a la platja de La Barceloneta

El Col·legi Mare de Déu dels Àngels pertany als centres educatius Natzaret que proposen, fonamentalment, col·laborar amb la família i la societat en el desenvolupament de la funció educativa. En aquest sentit, i teneint present la problemàtica generada pels microplàstics i nanoplàstics en els ecosistemes marins, han impulsat el projecte Un mar de plàstics.

Marta Ballvé, Professora del Col·legi Mare de Déu dels Àngels, Coordinadora del Projecte Social i Cap d'Estudis ens presenta el projecte:

Un mar de plàstics és un projecte d’Aprenentatge-Servei on alumnes de 2n d’ESO del projecte de ciències (Física i Química) participen d’un projecte contextualitzat i transversal que els desperta el gust per la ciència, fent un servei a la comunitat. El projecte inclou diverses fases:

  1. Investigació prèvia (recerca bibliogràfica, vídeos, xerrades amb experts,...)
  2. Mostreig de diverses parcel·les del litoral barceloní, identificant i recollint dades que es comparteixen dins del programa de ciència ciutadana Microplastic Watchers en col·laboració amb el Museu Marítim de Barcelona.
  3. Creació d’una campanya de sensibilització per compartir allò que s’ha après i fomentar el reciclatge del plàstic dins la comunitat educativa.

A més, aquest curs ens incorporem al projecte empremta CO4 amb la finalitat de crear mirada crítica i conscient davant d’aquesta problemàtica mediambiental".

Punt d'entrada i motivació al projecte, on es presenta el protocol de mostreig de sorra de les platges
Per a més informació

stats