Blog | Ubuntu (Soc el que soc per allò que tots som)
22/07/2021

L’Eskamot Verd de l'escola Sant Ramon Nonat

Cada cop hi ha més evidències del canvi climàtic i de les seves conseqüències en el nostre món. Cal, en poc temps, fer una transformació integral de la manera que tenim de viure i relacionar-nos per fer-li front. L’escola Sant Ramon Nonat de la Fundació d’Escoles Parroquials creu que tota l’escola és una peça clau pel fet que estem formant la ciutadania del futur, podem accedir a tota la comunitat educativa i es poden engegar molts projectes en xarxa amb altres escoles i agents de l’entorn.

L'escola pertany des de fa més de 10 anys a la xarxa Escoles més sostenibles de Barcelona, un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en l'ambiciós projecte planetari d'imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat.

Cargando
No hay anuncios

Sant Ramon Nonat té com un dels seus eixos potenciar les qüestions socioambientals i introduir criteris de sostenibilitat en el funcionament del centre, enfortint la capacitat de les persones per treballar col·lectivament i individual, a través de projectes educatius transformadors i participatius, tot reforçant els vincles entre escola i ciutat. Per tot plegat a l'escola, desplega un munt de projectes socioambientals sorgits de processos participatius on s'empodera als alumnes per tal que proposin ells mateixos les accions necessàries per dur-los a terme:

Cargando
No hay anuncios

1. Hort escolar, mantingut pels nens i nenes de p5 i 2n de primària sota la batuta dels supèravis de l'escola

2. Separació selectiva de residus, a cada aula sota la supervisió dels delegats verds

Cargando
No hay anuncios

3. Aula Viva, coordinat pels alumnes de 3r d'ESO amb els nens i nenes d'infantil

4. Pla de prevenció de residus, dissenyat per l'assemblea verda de l'escola

Cargando
No hay anuncios

5. Embolcalls més sostenibles, desplegat pels nens i nenes de p3 i 1r de primària

6. Aules més sostenibles, coordinat pels delegats verds de 1r de primària

Cargando
No hay anuncios

7. Tingume cura del planeta, amb delegats de 2n i 3r d'ESO

8. Projecte Sssplau, dut a terme pels nois i noies de 5è de primària

Cargando
No hay anuncios

9. Bioblitz, a càrrec dels nois i noies de 4t d'ESO

10. Esmorza en verd

Cargando
No hay anuncios

11. Participació en el Consell Ciutadà per la Sostenibilitat.

Cargando
No hay anuncios

L’Eskamot Verd és la comissió dinamitzadora que porta a la pràctica els projectes ambientals de l’escola. És qui s’encarrega de fer la diagnosi, prioritzar les accions, dur-les a terme i comunicar-les. A més, l’Eskamot procura fer xarxa cocreant projectes amb altres entitats, participant de trobades i congressos i el que és més important, fa realitat la seva màxima de jove ensenya a jove, fent formacions arreu del territori a d’altres comissions ambientals que inicien camí en termes de sostenibilitat.

Projecte 'Eskamot Verd'