L'AGENDA DEL CRIATURES DE L'ARA BALEARS
ARA BALEARS

Família, què podem fer?

Si tens alguna proposta, envia-nos-la a agendacriatures@arabalears.cat

Dissabte, 5 de novembre

‘Tens un monstre?’. La sala Petita del teatre Principal de Palma acull aquest espectacle familiar, que utilitza les pors més comunes, quotidianes i familiars com a instrument per captar i atreure l’atenció dels més menuts i, alhora, per espantar-los. Les inquietuds i els temors es posen en circulació en un format atrevit i experimental que implica la participació del públic. Serà dissabte 5 i diumenge 6 a les 12 h. Des de 8 euros.

‘Matilda’. L’Espai Cultural Can Ventosa, a Eivissa, ofereix aquest clàssic de Roald Dahl, en aquesta ocasió adaptat en format musical per la companyia Musicaldansa. Matilda és una nina diferent, especial, inquieta, que lluita per fugir del món desagradable que la rodeja. La petita trobarà refugi en els llibres i en una mestra meravellosa, diferent de les de l’escola. Aquest contrapunt estimularà la seva imaginació i li donarà marge per a l’esperança. Serà dissabte 5 a les 21 h i dia 6 a les 19 h.

‘Millie Potter and her friend Goldilocks’. La companyia Elàstic Nou és l’encarregada de dur aquest espectacle de titelles en anglès a la Biblioteca Municipal de Santanyí. És una història basada en el cèlebre conte popular Rínxols d’Or i els tres óssos. De la mà de Millie Potter, interpretada per la titellaire Mary Ramírez, els infants penetraran en el món fascinant de Goldilocks i els seus embolics, que just comencen quan entren en una casa i són enxampats pels seus propietaris, una família d’óssos. L’activitat serà a les 11 h. Gratuït.

‘Alquímia’. La companyia hispanoargentina El Negro y el Flaco presenta a la sala Multifuncional de Ciutadella aquest espectacle, barreja de circ i teatre, que involucra el públic en la representació i en el qual no faltaran els pallassos, les sorpreses i els números circenses de tota la vida: màgia, pompes de sabó, equilibris impossibles i malabars. Serà a les 17.30 h. 10 euros.

‘Net i polit’. L’hora del conte arriba a la llibreria Agapea de Palma de la mà d’Ángela Ruido. En aquesta ocasió, els més petits coneixeran la història de Dant, un teixó molt net i endreçat a qui li agrada tenir-ho tot molt ordenat. Un dia comença a recollir fulles del bosc, però s’hi obsessiona tant que, gairebé sense adonar-se’n, comença a arrasar el bosc sencer. Serà a les 11 h. Activitat recomanada a partir de 3 anys. Gratuït.

Contacontes. Els salesians de Ciutadella organitzen un nou contacontes al teatre de Calòs de la ciutat, pensat per a tota la família i, especialment, per als més petits. Serà a les 12.00 h. Activitat gratuïta.

Taller de pompons amb llana. L’Abacus de Palma acull aquesta divertida activitat familiar per aprendre a elaborar tot tipus de plomalls amb aquest material. L’esdeveniment està pensat perquè els adults puguin ajudar els nins en les tasques de producció. Serà a les 12 hores. A partir de sis anys. Activitat gratuïta.

Fem un ‘koinobori’. A la Biblioteca de Son Cladera de Palma s’organitza aquest taller per aprendre a elaborar un koinobori, una espècie de bandera d’origen xinès, protagonista en les festes dels infants al Japó, lleugera, amb forma de carpa i que sura, empesa per l’aire, al capdamunt d’un pal. A més a més, l’activitat anirà precedida de la revisió d’un aplec de relats sobre la cultura nipona. Serà a les 10.30 hores. Gratuït.

‘La zebra Camil·la’. La biblioteca Son Ximelis de Palma acull aquest contacontes al voltant de la història de Camil·la, una zebra molt divertida i que s’entreté corrent i jugant pels camps. Però un dia de vent molt fort, l’animal perd les seves retxes, que acabarà recuperant gràcies a l’ajuda de l’arc de Sant Martí i d’altres amics. Un conte sobre el valor de l’amistat. Serà a les 12 h. Gratuït.

Jugant amb el patrimoni. L’Ajuntament d’Andratx acull aquesta activitat familiar, que inclou esdeveniments infantils diversos per viatjar al passat a través del coneixement del patrimoni illenc. En aquesta ocasió, la sessió està relacionada amb l’arquitectura balear. Es farà en dos grups amb un màxim de 25 nins. Serà de les 10 a les 13 h. Activitat recomanada per a nins de 5 a 12 anys.

Diumenge, 6 de novembre

‘El petit drac’. El Club de Pollença presenta aquesta obra de Rafel Brunet, que té com a protagonistes una nina i un drac. Tonina decideix sortir al bosc per cercar flors medicinals i s’hi troba un petit drac, que li explica que està molt trist perquè algú li ha robat la casa. Els dos personatges es faran amics i decidiran ajudar-se mútuament. Serà a les 18.00 h.

‘Els pallassos galàctics’. En el marc del cicle d’activitats infantils del programa ‘A la tardor Sant Jordi’, que inclou diverses activitats per a nins de totes les edats, la localitat de Sant Josep de sa Talaia presenta Pipa & Pipo, que duen aquest divertit espectacle de teatre infantil per a tota la família. La representació serà a les 18 h al col·legi de Sant Jordi. Gratuït.

Viatgers de la prehistòria. Amb el títol Aromes de la prehistòria, el Museu Arqueològic de Deià presenta una activitat pensada perquè els infants puguin conèixer i experimentar millor els misteris de la vida primitiva, en un to amè i didàctic que en faciliti la comprensió. Serà de les 11 a les 12.30 h. A partir de quatre anys.

Divendres, 11 de novembre

‘Contes d’animals per a nins formals’. Una nova entrega del contacontes de tardor 2016 que té lloc, cada divendres, a la Biblioteca Pública de Santa Eulària, a Eivissa. En aquesta ocasió, la lectura anirà a càrrec de Neus Montero. L’activitat és gratuïta i serà a les 17 h.

Altres esdeveniments

‘Contes de viatges, aventures i manualitat’. Visites familiars al MACE i Museu Puget d’Eivissa. Els dissabtes i diumenges de 10.30 h a 13.00 h, el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa i Museu Puget organitza visites familiars amb l’objectiu d’acostar l’art contemporani als infants en un context lúdic en el qual també s’impliquin els pares. La visita es complementa amb un taller pràctic relacionat amb les obres d’art seleccionades. Cal inscriure-s’hi prèviament.

‘Imagina’. El Casal Son Tugores d’Alaró acull l’exposició de l’artista i il·lustrador Fran Bravo, un mostrari de composicions divertides i amenes orientades al públic familiar. Estarà oberta fins al 26 de novembre a la 13 h. Gratuït.

Firetes d’Inca. En el marc de la Fira de l’Art, la capital del Raiguer ha programat un seguit d’activitats relacionades amb l’artesania per a adults i també per als infants, amb atraccions incloses. Dia 5 i dia 6, al llarg de tota la jornada, hi haurà el Rata Market (al claustre de Sant Domingo), un entretingut mercadet d’art, artesania, disseny i contacontes, entre altres activitats. I diumenge, dia 6, hi haurà la Pokequedada Pokémon Go! a la plaça d’Espanya i la plaça del Bestiar. Serà de les 11 a la 13 h i de les 16 a les 18 h.

Curs de teatre. En el marc de la Fira d’Algaida, a partir d’aquest dissabte, dia 5, i fins al 26 de novembre el Casal dels Joves d’Algaida organitza i acull un curs de teatre per a infants (5-9 anys) i joves (10-15 anys). Més informació a casaldelsjoves@ ajalgaida.net o al 673 643 926. L’activitat es durà a terme cada dissabte de les 10 a les 12 h, i divendres dia 11 de les 17 a les 19 h.