Adolescència 03/03/2020

Vídeos contra el sexisme

Més de 1.000 joves participen en l'11a edició de 'Reimagina't' amb 100 vídeos lliures de sexisme

A.f.
2 min
S'han presentat al concurs 'Reimagina't' més 100 vídeos lliures de sexisme

Més de 1.000 estudiants de 26 centres educatius i entitats de lleure dels 30 municipis integrats a l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació han participat en la nova edició del Reimagina't. Reimagina'tVídeos lliures de sexisme. El concurs promou des del 2009 la creació de vídeos lliures d'estereotips masclistes realitzats per joves i dirigits al públic jove.

En aquesta 11a edició, per primera vegada, una temàtica agrupa els 100 vídeos rebuts: els esports. A més, a la proposta s'hi ha sumat la col·laboració de les youtubers Juliana Canet, Leopolda Olda i Andy Asadaf.

El dimecres 25 de març tindrà lloc la cloenda d'aquest concurs, que serà presentada per l'actriu, cantant i youtuber Leopolda Olda i la directora de l'InfoK, Laia Servera. A l'acte, a més de veure en exclusiva els vídeos guanyadors, tindrà lloc l'entrega dels premis. Serà l'ocasió perquè els nois i noies dels centres educatius i de lleure guanyadors comparteixin les reflexions i experiències que la creació d'aquestes peces lliures de sexisme els ha aportat.

Les youtubers feministes Juliana Canet, Leopolda Olda i Andy Asadaf col·laboren a través de peces audiovisuals

El jurat del Reimagina't ja ha desvelat els noms dels grups guanyadors. En la categoria de 12 a 14 anys, la Fundació Germina de Santa Coloma de Gramenet i l'Escola Virolai de Barcelona. En la categoria de 14 a 16 anys, l'Institut Escola Trinitat Nova i el Col·legi Jesús-Maria Sant Gervasi, ambdós de Barcelona. En aquesta última categoria s'han concedit dues mencions: una a la Unitat d'Escolarització Compartida ACIS de Barcelona i una altra al Col·legi Jesús-Maria Sant Gervasi.

El jurat l'han integrat membres de les entitats implicades en el projecte, així com persones expertes vinculades al cinema i a la publicitat: Cristina Baulies, de l'Institut Català de les Dones; Marta Suero, de l'Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona; Sílvia Hernández, del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya; Gina Pol, primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Just Desvern; Leonor Miró, realitzadora i membre de Dones Visuals, i Raquel Marques i Cristina Almirall, de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.

stats