Adolescència 03/07/2020

Dia 5 del Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai: fem un diari digital

Des d’aquest juny fins al setembre, més d’un centenar de nois i noies passaran per les colònies periodístiques

Ara
2 min
L'equip de Llor News durant la presentació als nens

El Prat de LlobregatDesprés d’una setmana aprenent a locutar notícies, a fer fotografies i a gravar reportatges, els nois i noies del Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai han muntat aquest dijous el seu propi diari digital. En aquest diari, els aprenents de periodistes havien de descobrir als lectors les històries dels seus companys de campus: aquell viatge al Vietnam, la passió per l’escriptura, la por més inconfessable…

Abans de posar-se a treballar, els participants del campus han rebut la visita de l’equip de Llor News, un grup d’estudiants de 1r de Batxillerat de la Fundació Llor, a Sant Boi de Llobregat, que els han compartit la seva experiència en la creació d’un mitjà digital. Acompanyades del professor i perdiodista Albert Aguilera, les estudiants Berta de San Fulgencio, Laia Rodríguez, Tania Paracuellos i Carla Morante han presentat el seu projecte i han donat alguns consells als nens: “Encara que qui entrevisteu siguin els vostres companys, no doneu res per fet. Pregunteu i repregunteu”, els ha dit la Carla. Les noies de Llor News també han destacat la importància del treball en equip, que consisteix en “defensar la teva opinió però també escoltar la dels altres”.

Properes edicions

El Campus de Periodisme de l’Ara i Fundesplai finalitzarà aquest dissabte. Durant una setmana, els trenta vuit nois i noies que hi participen han conviscut a l’alberg Centre Esplai de Fundesplai, amb una proposta de tallers periodístics al matí i activitats lúdiques i esportives a la tarda.

Des d’aquest juny fins al setembre, més d’un centenar de nois i noies passaran pels Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai. Del 13 al 18 de juliol tindrà lloc el Campus de Periodisme Social, per a joves de 2n a 4t d’ESO, i del 31 d’agost al 5 de setembre se celebrarà el Campus de Periodisme i Humor, de 1r a 3r d’ESO. Els Campus van néixer el 2018 i són una iniciativa sorgida de l’equip d’innovació del diari.

stats