Adolescència 02/07/2020

Dia 4 del Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai: fem de fotoreporters al mercat

Els joves periodistes han retratat la vida quotidiana dels habitants del Prat de Llobregat

Ara
1 min
La Rut, una participant dels Campus, ha demanat una escala per poder fer la seva fotografia

El Prat de LlobregatEls trenta-vuit nois i noies del Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai s’ha llevat aquest dijous amb un encàrrec del cap de fotografia de l’ARA, Xavier Bertral: recórrer el mercat del Prat de Llobregat càmera en mà a la caça d’històries. “Parleu amb la gent, feu-los preguntes, deixeu que us expliquin la seva història”, els ha animat el fotògraf abans de començar.

Equipats amb els mòbils, els aprenents de periodistes han recorregut el mercat acompanyats de Bertral i els fotògrafs de l’ARA Pere Virgili i Sara Cabarrocas. Els nois i noies s’han pres la tasca amb ganes, i els paradistes de seguida s’han mostrat disposats a deixar-se fotografiar i a compartir amb ells les seves històries.

La Vinyet, aprenent de periodista, escriu el text que acompanyarà la imatge

Pujats en escales, buscant angles originals, els petits foto reporters han tornat a la seu de Fundesplai amb el rodet ple de fragments de la vida quotidiana de les persones que viuen i treballen al Prat.

El proper dissabte, les millors fotografies es publicaran a la secció ‘Mirades’ de l’ARA, i a la web se’n podrà trobar també una selecció.

El Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai és una oferta educativa que combina tallers de periodisme amb activitats lúdiques i esportives. Des de 2018, més de 130 joves de Catalunya, les Balears i el País Valencià han participat en alguna de les edicions del Campus, que enguany sumarà un centenar més de participants.

stats