Adolescència 24/04/2018

Un campus d'estiu per a nois i noies per fer de periodista amb l'ARA

El diari organitza per primer cop, juntament amb Fundesplai, unes colònies especialitzades

Ara
2 min
Un campus d'estiu per a nois i noies per fer de periodista amb l'ARA

BarcelonaDel 25 al 30 de juny se celebrarà la primera edició del Campus de Periodisme de l’ARA, adreçat a infants de 12 a 14 anys i que es farà al Centre Esplai del Prat de Llobregat. Ja estan obertes les inscripcions. És una magnífica oportunitat perquè la canalla de 12 a 14 anys es familiaritzi amb el món del periodisme. I que ho facin combinant-ho amb activitats d’estiu en un entorn molt especial a prop de la ciutat de Barcelona. Això és el que ofereix la primera edició del Campus de Periodisme de l’ARA, que s'organitza amb la col·laboració de Fundesplai, entitat de referència en el món del lleure educatiu, i Ràdio Estel.

Horaris del Campus de Periodisme de l'ARA

El Campus, que se celebrarà del 25 al 30 de juny al Centre Esplai del Prat de Llobregat –en serà també l’allotjament–, vol que els nois i noies puguin conèixer de prop els mitjans de comunicació i experimentar com és la feina dels periodistes i altres professionals que treballen als mitjans. Amb una durada de sis dies, oferirà tallers de ràdio, televisió, periodisme digital, premsa escrita i fotografia, amb cursos que impartiran directament els periodistes del diari ARA, com Antoni Bassas, la reportera Selena Soro, la periodista i locutora Olga Vallejo, Aure Farran, coordinadora del suplement 'Criatures', o Xavier Bertral, cap de fotografia de l’ARA.

La funció del Campus serà aprendre les nocions bàsiques del periodisme i com es fa la informació en els diferents formats, per entendre la importància de tenir mitjans de comunicació de qualitat, que formin i informin, i de ser ciutadans amb esperit crític. Alguns dels treballs que els participants faran durant el Campus es publicaran a la web i en l’edició en paper del suplement 'Criatures'. A més, els nois i noies podran fer una visita a les instal·lacions de Ràdio Estel i del diari ARA.

La proposta periodística es complementarà amb les activitats que ja estan preparant l’equip de monitors de Fundesplai, de manera que els participants també puguin gaudir d’un extens programa de lleure practicant vela, caiac i pàdel surf, fent una bicicletada pels espais naturals del delta del Llobregat i amb moltes sorpreses més (vegeu el requadre superior).

En aquesta primera edició s’obren 28 places. Si hi esteu interessats, caldrà que empleneu la preinscripció (promo.ara.cat/campus-periodisme o al telèfon 661 64 85 14) abans del 15 de maig, adjuntant un arxiu de vídeo de menys d’un minut (fet amb telèfon mòbil i en format horitzontal) indicant el nom, l'edat i la població i en què la canalla expliqui què representa per a ells el periodisme i els motius pels quals voldrien participar en el Campus. El 18 de maig es comunicarà la llista de participants.

Preinscriu-t'hi abans del 15 de maig!

stats