SELENA SORO
Barcelona

Dia 2 del Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai: entrevistem els xefs Ada Parellada i Albert Mendiola

Els nois i noies també han visitat els Espigoladors i el projecte del Parc de les Olors, on han fet de petits investigadors

La xef Ada Parellada conversa amb els alumnes del Campus de Periodisme / ARA Zoom

Amb les lliçons del primer dia encara fresques, els nois i noies del Campus de Periodisme i Fundesplai han començat la segona jornada de tallers periodístics amb ganes de més. De bon matí, els aprenents de periodistes s’han preparat per entrevistar la xef Ada Parellada, del restaurant Semproniana, i Albert Mendiola, del Marimorena. 

Un dels grups que ha entrevistat Ada Parellada, del restaurant Semproniana Zoom

Un dels grups que ha entrevistat Ada Parellada, del restaurant Semproniana / ARA

Durant el taller, impartit per les periodistes Aure Farran i Noemí Prous, amb la col·laboració de Xavi Aguilar i Ràdio Estel, els nois i noies del Campus s’han hagut de posar en diversos papers: els guionistes preparaven les preguntes, els productors rebien els convidats i els locutors gravaven l’entrevista. “Han sigut periodistes molt amables i respectuosos”, ha celebrat Ada Parellada després de la trobada. Mendiola, entrevistat per un altre grup, ha afirmat que fins i tot se li ha fet "curt”. Al llarg del taller, els nois i noies han hagut de perdre la vergonya a l’hora de fer preguntes i han après la importància de documentar-se abans de qualsevol entrevista.

El xef Albert Mendiola ha signat autògrafs després de l'entrevista Zoom

El xef Albert Mendiola ha signat autògrafs després de l'entrevista / ARA

Petits reporters

El segon taller de la jornada ha sigut el de reporterisme i investigació, en què els aprenents de periodista han hagut de sortir al carrer per contrastar diverses informacions. Un dels grups ha hagut d’investigar què són els Espigoladors, mentre que l’altre havia de descobrir el màxim nombre de coses possibles sobre el projecte del Parc de les Olors, dues iniciatives arrelades al Prat de Llobregat, i en concret al barri de Sant Cosme. 

Anna Gras, d'Espigoladors, respon les preguntes dels nois i noies del Campus Zoom

Anna Gras, d'Espigoladors, respon les preguntes dels nois i noies del Campus / ARA

Després de descartar les pistes falses i de trobar-se amb les fonts, els nois i noies han descobert que els Espigoladors són una associació sense ànim de lucre que lluita des de Sant Cosme contra el malbaratament alimentar, aprofitant els aliments que els supermercats o els pagesos rebutgen i donant-los a entitats com el Banc dels Aliments i la Creu Roja. Gràcies a l’entrevista que han fet a l’Anna Gras, els nens han descobert també que de les fruites i verdures imperfectes se’n fan melmelades i cremes, i que les imperfeccions depenen dels ulls amb què es mirin.

Els aprenents de periodistes fan preguntes  i anoten totes les respostes a la llibreta Zoom

Els aprenents de periodistes fan preguntes i anoten totes les respostes a la llibreta / ARA

Al Parc de les Olors, d’altra banda, els aprenents de periodista han pogut escoltar i veure de primera mà el projecte que la Fundació Cívica Esperanzah té previst per a aquest espai, encara en construcció: un gran pulmó verd amb arbres i plantes aromàtiques que estigui obert al barri i als veïns, amb un laberint de bambú, un passeig terapèutic per fer descalç i un mirador.

Demà, visita al diari ARA i a SER Catalunya

Demà, tercer dia del Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai, els nois i noies visitaran la Cadena SER i la redacció del diari ARA, on podran conèixer els periodistes de la casa. A la tarda, els aprenents de periodista participaran en un joc de misteri al Born. Ahir els alumnes del Campus van participar en tres tallers de ràdio i xarxes socials i van aprendre a cantar els gols de la mà del periodista Antoni Bassas.

El Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai va començar dilluns i durarà fins al 6 de juliol. Compta amb el patrocini de Mercabarna i la col·laboració de la SER Catalunya, Ràdio Estel, Foto Casanova i Els 40. La primera edició, el juny de l’any passat, ja va ser tot un èxit.