Activitats amb nens 11/11/2021

Obre portes una nova edició d'El Meu Primer Festival

El festival desplega la seva 14a edició amb més de 100 pel·lícules i una doble oferta presencial i en línia

2 min
Un fotograma del llargmetratge 'Ratolins i guineus, una amistat d'un altre món' que es podrà veure a El meu Primer Festival

Del 12 al 28 de novembre torna a les sales El Meu Primer Festival, un certamen internacional de cinema destinat a nens i nenes de 2 a 12 anys. Preestrenes, programes de curtmetratges, cine-concerts, tallers i moltes ganes de poder tornar a celebrar-lo de forma presencial.

Barcelona i Madrid són les seus principals del certamen, però s’hi sumen també altres municipis catalans en les sessions en gira, i es manté l'oferta online (Filmin) per arribar a tot el territori. Un total de 48 projeccions familiars durant els tres caps de setmana, i 32 d'escolars entre setmana.

El festival esdevé una finestra oberta a la diversitat de llenguatges (animació, ficció, documental), de tècniques d'animació (stop-motion, animació d'autor, 3D), i de països d'origen (més de 30 països representats, des del Canadà fins a la República Txeca, passant per França, Suïssa, Rússia, Austràlia o Hong Kong).

Aquest any han volgut recuperar l’esperit participatiu del festival com a espai de trobada. Un espai on no només es poden descobrir pel·lícules sinó on els nens i nenes són els autèntics protagonistes: un públic que opina, vota, crea i pensa. Per això el festival desplegarà tot d’eines complementàries a les pel·lícules per fomentar el diàleg i la participació: votacions, jurat infantil, tallers o cinefòrums.

En aquesta edició 2021 tornaran a comptar també amb la presència de creadors i productors perquè expliquin en primera persona com han fet les pel·lícules i atenguin les preguntes i inquietuds dels joves espectadors. Una altra de les novetats d’aquest 2021 és la posada en marxa del segell MPF ACT!, que aglutina films que tracten temàtiques centrades en els drets humans, la justícia social, l’equitat de gènere o el medi ambient. Aquesta iniciativa forma part del projecte Acció Cinema, impulsat per Catalunya Film Festivals (CFF) i l'Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

Podeu consultar tota la programació d'El Meu Primer festival aquí.

stats