Activitats amb nens 12/03/2021

Els museus reprenen les activitats familiars

Tornen les activitats infantils i familiars als museus de la Generalitat

3 min
Tornen les activitats familiars als Museus de la Generalitat de Catalunya

A partir d’aquest cap de setmana les famílies podran tornar a gaudir de les apassionants històries i tresors que s’amaguen als museus catalans. Després d'uns mesos molt complicats per la incidència de la pandèmia, els museus reobren les activitats seguint totes les mesures de seguretat sanitària, amb aforaments reduïts, distància, mans i mascareta, cosa que confirma que els museus són espais segurs i saludables per gaudir-ne en família!

Aquí teniu algunes de les propostes previstes per a aquest cap de setmana:

Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Aquest museu proposa gaudir de la ciència en família amb el taller "Les abelles són robots?" adreçat als infants d'entre 3 i 5 anys. A més, diumenge es reprèn el cicle Ciència en Família amb "Una passejada pel museu". A més, el dissabte 20 de març tindrà lloc la visita guiada a l’exposició Tot és química i el diumenge 21 de març un taller sobre tecnologia. Per complementar-ho, podeu fer una visita a l’exposició temporal Una MIRada a l’espai, que presenta la història de l’estació orbital Mir durant els seus 15 anys de vida, en un context de cursa per a la descoberta de l’espai durant la Guerra Freda.

El MNACTEC proposa el taller "Les abelles són robots?", adreçat a infants d'entre 3 i 5 anys.

Museu d'Arqueologia de Catalunya

El Museu d’Arqueologia de Catalunya reprèn també els caps de setmana en família. A partir de demà, tots els dissabtes de març i abril proposa una passejada pel Montjuïc més desconegut. A més, a partir de diumenge, els més petits de casa podran convertir-se en arqueòlogues i arqueòlegs. Ho faran fent d’exploradors de la prehistòria durant els diumenges del mes de març i fent d’exploradores dels ibers durant els diumenges del mes d’abril. També tornen les visites romanes a Empúries, que us faran descobrir d'una manera diferent els costums i la vida quotidiana de les societats grega i romana.

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

A partir d'aquest diumenge el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona es reactiva amb els itineraris dels diumenges, unes passejades per descobrir en família el Patrimoni Mundial de Tàrraco. Així, el primer diumenge de mes us proposen conèixer l’essència de Tàrraco i el seu teatre amb un itinerari que va des del Tinglado 4 fins al teatre romà. El segon diumenge de mes podreu descobrir una de les vil·les més importants d’Hispània, ricament decorada, que mostra com era la vida de les elits de TàrracoEl tercer diumenge està dedicat a la Vida i mort a Tàrraco. L’itinerari té lloc en un dels barris fora muralles de la ciutat, on hi ha un dels conjunts funeraris més importants de l’Imperi Romà, la Necròpolis Paleocristiana i el conjunt arqueològic Parc Central. Finalment, el quart diumenge de mes us proposen anar a Constantí per descobrir l’enigma de Centcelles i conèixer aquest extraordinari conjunt monumental i el seu entorn.

El taller a "Vida i mort a Tàrraco", un itinerari per un dels barris fora muralles de la ciutat de Tarragona.

Museu d'Art de Girona

El Museu d’Art de Girona proposa un joc de pistes familiar. Una de les princeses del museu ha sortit del seu quadre per buscar un tresor perdut. Demanarà ajuda als participants a través d’un plànol molt antic i un joc de pistes per les sales.

Museu d'Història de Catalunya

Durant la primavera aquest museu organitza visites dinamitzades per a famílies amb nens i nenes a partir de 6 anys per acostar-los a la història d’una manera divertida i diferent. Podreu endinsar-vos en una domus romana amb la visita Si hagués nascut a Tàrraco...; també viatjar Un dia a l’època medieval per convertir-vos en unes hores en cavallers, pagesos i senyors feudals; posar-vos en la pell d’unes famílies obreres i dels amos d’una fàbrica i descobrir com era el dia a dia en una fàbrica tèxtil amb la visita Entramats industrials. A partir dels 3 anys, posem ordre a la història amb una historiadora despistada que viu al museu i, finalment, sobreviurem a la prehistòria a partir dels objectes del passat que trobarem al museu.

stats