Activitats amb nens 16/11/2021

En marxa una nova edició del Festival elPetit

Torna a la presencialitat amb més de 100 activitats en dotze ciutats catalanes i una plataforma online

2 min
Una de les propostes d'elPetit21 és 'Söns' de la companyia Pels més Menuts

El Festival elPetit d’Arts per a la Primera Infància (de 0 a 5 anys) celebra del 13 al 28 de novembre una nova edició en què recupera la presencialitat sense oblidar, però, la digitalització. Després que la situació sanitària obligués el 2020 a cancel·lar bona part de les funcions previstes, la iniciativa es porta a terme en dotze ciutats catalanes i també en línia, amb una segona edició d’elPetit als Núvols, l’apartat digital del festival creat l’any passat. En total s’oferiran més d’un centenar d’activitats entre funcions familiars, funcions escolars i tallers, entre d’altres.

“elPetit serveix per deixar clar que les arts per a la primera infància són imprescindibles, s’han de cuidar i necessiten recursos”, va defensar la codirectora del festival, Eulàlia Ribera, durant la presentació que es va fer del festival al Mercat de les Flors de Barcelona, on es porten a terme part de les funcions. Ribera afegia que "aquesta serà la 17a edició del festival i en tot aquest temps s'ha avançat moltíssim i s'ha normalitzat la producció d’espectacles per a una franja d’edat, dels 0 als 5 anys, per a la qual quan el festival va comença no hi havia pràcticament res”.

Nova imatge

elPetit 2021 centra la seva mirada en l'oportunitat de (re)descobrir, (re)pensar, (re)crear i (re)trobar-se a través de les arts. A més del programa artístic, aquesta voluntat queda explicitada en l’estrena d’una nova imatge del festival, que també modernitza la seva denominació (deixant enrere l’anterior nomenclatura d’El Més Petit de Tots).

El centenar d’activitats previstes es portaran a terme a Sabadell, Igualada, Barcelona, Lleida, Olot, Sant Cugat del Vallès, Tordera, Viladecans, Granollers, Montcada i Reixac, Sant Esteve Sesrovires i Sant Quirze del Vallès. Aquests dos últims municipis són una nova incorporació d’aquest any. També està previst obrir seus d’elPetit al centre penitenciari de dones de Barcelona Wad Ras i el centre penitenciari Brians 2, on es portaran a terme tallers familiars.  

'Univers', d’Engruna Teatre, una proposta sensorial basada en la poesia visual i la música en directe.

En el marc del festival, també tindrà lloc el 6è Encontre Internacional d'Arts per a la (Primera) Infància, del 18 al 21 de novembre a l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell. Es tracta d’una nova edició d’aquest espai per a la recerca, la formació, el diàleg i el networking obert a professionals del sector i mestres que, a més, aquest any, es farà coincidir amb la reunió del comitè internacional de l'Association Internacionale du Théâtre pour l’Enfance et la Jeuneusse (Assitej), la principal organització mundial d’arts escèniques per a la infància i la joventut.

En només dues setmanes, elPetit portarà a les dotze ciutats participants 19 propostes artístiques nacionals i internacionals, de les quals cinc són estrenes (dues estrenes absolutes i tres estrenes nacionals). Les estrenes absolutes són: mimesis, de Zig Zag Danza; Univers, d’Engruna Teatre; mOts premiers (primers mOts), de la companyia AK Entrepôt (França); Le mesonge (la mentida), de la Compagnie ACT2 (França), i dAzzleMAZE, de Dalija Acin Thelander (Suècia).

Podeu consultar la programació aquí.

stats