Activitats amb nens 16/03/2021

Un festival de circ itinerant

El Circ Cric i l’Ajuntament de Sant Esteve acullen la primera edició del Festival Universos Ambulants

2 min
'Circ a la fresca' és la proposta de Ciric Bover, de les Illes Balears

L’AECC, Associació d’Espais de Circ de Creació, impulsa el Festival Universos Ambulants, que celebrarà la primera edició del 25 al 28 de març del 2021 a Sant Esteve de Palautordera, seu del Circ Cric. Es tracta d’una iniciativa organitzada pels socis de l’associació amb la voluntat de promoure un punt de trobada entre els creadors de circ i el seu públic, poder seguir construint comunitat i reivindicar la seguretat i essencialitat de la cultura. En aquest sentit, Universos Ambulants presenta la primera trobada de carpes i espais escènics en una primera edició que pretén ser l’inici d’un festival itinerant que celebrarà futures edicions en altres territoris de l’Estat.

En aquesta primera edició el festival s'ubicarà en diverses places i espais de la vila de Sant Esteve de Palautordera, a la falda del Parc Natural del Montseny. El festival tindrà diferents universos ambulants. Concretament, s'instal·laran 3 carpes de circ (Cric Cric, Domo Kikolas, Carpa La Caputxeta) i dues instal·lacions a cel obert, (Teatro sobre Ruedas i Circ Bover). D'aquesta manera l'Associació compartirà amb la població les seves produccions artístiques en les seves diferents estructures itinerants, que convertiran Sant Esteve en un espectacle viu durant 3 dies.

A dins d'aquests universos es podrà gaudir d'una acurada selecció d'espectacles, com Allegro Vivace de Tortell Poltrona & CiaRockCirk de Rolabola (Andalusia), Calor de Jean Philippe Kikolas (Castella i Lleó), Circ a la Fresca de Circ Bover (Illes Balears), Punch de Fer Catastrofer (Argentina), Ambicions de Marta SitjàHnos. Saquetti d’Asaco Producciones (Extremadura) i Naguis & Bobas de Circ Los (Brasil/Catalunya).

La companyia extremenya Asaco Producciones presentarà 'Hnos. Saquetti'.

La programació s'ampliarà amb dos cabarets, la tarda del divendres 26 i del dissabte 27, dirigits per Brunette Bros. i en el qual participaran artistes com el Col·lectiu Nilakla Cia. Barré (Euskadi), Ricky el Professor de Tennis (Astúries), Mama Calypso i La Churry, entre d'altres. Tres concerts amenitzaran la trobada d'aquestes companyies amb esperit nòmada i itinerant, que carretegen amb trastos i andròmines, per desembarcar als carrers i places amb els seus universos.

A causa de la situació epidemiològica, els aforaments de les carpes es veuran reduïts, per això tots els espectacles realitzaran diverses sessions. Per assistir a les funcions serà necessari la compra prèvia d'entrades, així com l'ús de mascareta i seguir rigorosament els protocols de seguretat per a una experiència segura i amb tranquil·litat.

Programació d'Universos ambulants
stats