Activitats amb nens 15/07/2021

Descobrir el Vallès Occidental en família

El Consell Comarcal convida la ciutadania a explorar el Vallès Occidental aquest estiu amb una guia que ofereix recursos i propostes a les famílies

2 min
La Masia Freixa és una de les joies del modernisme a Terrassa.

En un estiu encara molt marcat per la situació epidemiològica i en què els viatges estan limitats, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha decidit apostar pel turisme de proximitat i sostenible. Ho fa a través de la iniciativa Explora el Vallès, que ofereix una guia de viatge amb recursos i propostes per fer als diferents municipis. Una campanya que vol promocionar la comarca i els seus atractius i donar suport a la reactivació econòmica del sector.

Així, aquest estiu el Vallès Occidental espera rebre visitants de la pròpia comarca, de l’àrea metropolitana de Barcelona i de la resta de Catalunya, ateses les restriccions per viatjar i la tendència anunciada a fer escapades més curtes i de proximitat. Tot apunta que aquest estiu els desplaçaments seran en cotxe propi, en grups petits, amb la preferència d’espais naturals i amb sortides curtes, posant en valor les relacions personals per sobre del lloc.

L’objectiu de la campanya d’aquest estiu és promocionar la comarca i els seus atractius naturals, culturals i gastronòmics, amb una atenció especial al sector serveis, greument afectat per la crisi, per donar suport a la reactivació econòmica del sector. També busca protegir els espais naturals de l’ús intensiu que es produeix arran del confinament, amb el considerable augment de visitants que hi ha hagut arran de la descoberta de l’entorn, amb diversificació de l’oferta de propostes i materials educatius de sensibilització. 

Per tot plegat, la campanya turística per a aquest estiu utilitza el potencial de la cultura i la creativitat per construir un turisme sostenible, pròsper i diversificat a la comarca del Vallès Occidental, que permeti proporcionar una millor qualitat de vida i un efecte positiu en el sentiment d’identitat i pertinença dels seus habitants.

La campanya Explora el Vallès ofereix una guia de viatge amb recursos i propostes per fer als diferents municipis de la comarca.

Com dèiem, les propostes per a aquest estiu es fonamenten en el producte Explora el Vallès, una guia que posa a disposició de les famílies i les escoles una recepta de cuina oberta i combinable que ajudi a fer valdre el patrimoni natural i cultural a partir de desenvolupar activitats educatives en els entorns més pròxims de la comarca del Vallès Occidental, prenent com a base la gran varietat de patrimoni, natural i cultural de la comarca. Una eina educativa que té com a objectiu final el coneixement del territori i el seu patrimoni i que permet descobrir, examinar, investigar i reflexionar per a conèixer, aprendre, experimentar i estimar la comarca i el seu patrimoni.

Unes vacances per compatir

La guia es podrà descarregar a la pàgina web de turisme del Consell Comarcal, www.viuelvalles.cat, i es podrà trobar en format paper als diferents punts d’informació turística de la comarca. D’altra banda, la campanya preveu diferents productes: stickers, filtres d’Instagram, emoticones de WhatsApp, etc. amb l’objectiu que la ciutadania se’ls faci seus i en faci ús compartint la seva experiència a les xarxes socials i contribuint a la promoció del territori.

stats