Activitats amb nens 27/11/2020

Cita amb el Flic a Vic

El festival de literatura i arts infantil i juvenil arriba a Vic de l'1 al 4 de desembre

A.f.
3 min
El FLIC convida a famílies, escoles i professionals a gaudir de la literatura i les arts

Aquest any tan excepcional, el Flic Festival es transforma per poder seguir oferint les seves activitats. De l'1 al 4 de desembre torna a Vic, on proposen 6 maneres de portar el festival, en tota la seva essència, a infants i joves, mitjançant els professionals que formen part del seu entorn més proper: els seus mestres, professors, bibliotecaris i llibreters.

Més de 1.000 infants i joves, d’11 escoles i instituts de Vic podran gaudir d'un festival que es transforma des de diversos punts de vista:

  • Es condensa mitjançant La Micra, 13 propostes de creació i mediació literària en 20 cm(3 )per a centres educatius.
  • Es desplaça directament a les escoles amb Peuitoc, espectacle literari i sonor de petit format que arriba a les aules.
  • Es fusiona gràcies al fet que joves i escriptors es podran trobar al núvol per crear i compartir experiències literàries.
  • Es transfereix convertint-se en un espai de trobada entre professors, bibliotecaris i altres professionals per compartir eines de mediació literària.
  • S’evapora i passa a les ones gràcies a la creació de Ràdio Flic, el nou canal del festival, amb tota una programació literària a les ones, d’accés lliure.
  • Se solidifica amb el ja tradicional Flic Recomana, l’ànima del festival. Una selecció de llibres de la mà de grans experts.

El Flic és un festival d’experiències i creació literària que, de manera itinerant, convida tots els públics a gaudir de la literatura i les arts en els espais culturals de referència de les ciutats que l’acullen. Per tercer any consecutiu, l’històric Casino de Vic coorganitza el festival, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vic, la Biblioteca Joan Triadú, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i el Cineclub XIC, i amb la participació de la llibreria El Petit Tresor i la col·laboració de les llibreries de la ciutat.

Conferència inaugural

L'1 de desembre a les 18 h es farà l'acte inaugural del festival. Coincidint amb el centenari del naixement de Gianni Rodari, escriptor, pedagog i periodista, la seva traductora al català, Teresa Duran, farà la conferència Roda que roda amb Rodari. Rodari és un dels grans referents de la literatura infantil i juvenil del segle XX, i és una bona ocasió per retre-li homenatge. Una de les aportacions més importants de l’autor va ser la Gramàtica de la fantasia, un manual de referència per a generacions i generacions de mestres, bibliotecaris i mediadors literaris. Rodari va ser un autor d’obra prolífera que ha llegat una bona quantitat de llibres per ser gaudits tant per grans com per petits. Teresa Duran, gran coneixedora de l’obra de Rodari, que l’ha traduït al català i amb qui va confraternitzar fins a la seva mort, explicarà les diferents facetes d’aquest autor. Duran ha estat recentment guardonada per la Setmana del Llibre en català per la seva trajectòria. L’acte, coorganitzat amb l’Ateneu de Vic, es farà en format online i comptarà amb la presentació de M. Carme Bernal, professora emèrita de la UVic-UCC, i Magalí Homs, directora del Flic.

A més, pel Flic hi passaran altres autors com Care Santos, Ricardo Alcántara, Maria Carme Roca o Jordi Folck. Podeu consultar tota la programació prevista aquí.

Ràdio Flic, literatura a les ones

Ràdio Flic és el nou canal per fer arribar l’essència del festival i l’experiència literària a totes les llars. L’accés als podcasts de Ràdio Flic és lliure i gratuït, mitjançant la web i xarxes socials del festival. A la programació especial Flic Vic de Ràdio Flic, entrevistaran els protagonistes del festival i diverses veus de la cultura i del sector literari, en el marc del programa MicroConverses de Ràdio Flic.

stats