Activitats amb nens 30/06/2021

500 funcions de 'Pintamúsica'

Viu el Teatre celebra aquesta fita del teatre per a infants a la Fundació Miró

2 min
L'experiència sensorial de proximitat dirigida a infants de 0 a 4 anys, s'inspira en l'imaginari de l'artista Joan Miró

Pintamúsica, l'espectacle creat per Berta Ros, Gisela Juanet i Lorena Lliró, consolida l'èxit de la seva proposta arribant a les 500 funcions, tota una fita per a un espectacle teatral pensat per a nadons. La proposta combina música, art i teatre i proposa a les criatures un viatge creatiu i sensorial que parteix de les estacions de l’any i que acaba amb el quadre Dona i ocells en la nit de Joan Miró.

Estrenat l'any 2015 al cicle CCCB Babies amb només sis funcions inicials, aviat es va convertir en un fenomen entre les famílies de Barcelona gràcies al boca-orella. Aquest estiu assoleix la insòlita fita de les 500 representacions. Per celebrar-ho, l'espectacle es podrà veure a l'espai Auditori de la Fundació Joan Miró del 3 a l'11 de juliol, amb la voluntat d'endinsar les famílies en l'imaginari estètic i visual del pintor barceloní, present a l'espectacle. "Miró empatitza molt amb el públic més petit, pel seu traç, les seves figures geomètriques i els colors plans", afirma Gisela Juanet, coordinadora de projectes de Viu el Teatre. Pel seu format sensorial, també es posiciona com una de les poques propostes de turisme d’arts escèniques familiar de Barcelona, i una oportunitat perfecta per visitar un museu amb els més petits de la família.

Una mirada femenina i artística cap a la maternitat

L'espectacle arriba a la Fundació Miró amb un nou vestuari amb teixits més transpirables, dissenyat per la figurinista Gemma Malé, i un nou cartell ideat per la il·lustradora Joana Casals, dues artistes se sumen a un equip creatiu format principalment per dones, que aporten una mirada femenina i artística cap a la maternitat. L'espectacle treballa la sensibilitat auditiva, visual i tàctil. Aquesta experiència sorprèn molt els més petits, que s'integren ràpidament a l'espectacle: "El públic de 0-4 anys és absolutament espontani i les seves reaccions també formen part de la peça: riuen, comenten i reaccionen a la música i als estímuls que els proposem", afirma la cocreadora Lorena Lliró.

Pintamúsica - Viu El Teatre

Pintamúsica és una de les produccions de Viu el Teatre amb més projecció: ha passat pel CCCB, el Teatre Romea –on va exhaurir entrades durant quatre temporades seguides– i la Fundació Miró, així com pels principals circuits de teatre per a nens i nenes de Catalunya i Espanya com el FETEN de Gijón, Feria Ciudad Rodrigo a Castella i Lleó i la Red de Teatros de Madrid. També és una peça clau en la internacionalització de la productora: la combinació sensitiva de música, moviment i l'art plàstic de Joan Miró va tenir molt bona acollida al Performing Arts Market Seoul (PAMS) de Corea del Sud i al Bursa International Theatre Festival de Turquia. La pandèmia va interrompre una intensa gira internacional que començava al Festival d'Avinyó i que ara miren de reprogramar: "Els espectacles de proximitat per a nens són els últims a restablir-se. Creiem que el 2022 ja podrem recuperar totes les línies internacionals, però hem aprofitat la pandèmia per fer més forts els vincles amb companyies i institucions internacionals", afirma Gisela Juanet.

stats