Oci a casa 22/07/2016

"Train Kids" promet aventures i emoció

Un fascinant relat de Dirk Reinhardt, que publica Editorial Milenio en castellà i Pagès Editors en català

A.f.
2 min
Train Kids promet aventures i emoció

"Creuar el riu serà la guerra". Amb aquest advertiment del Fernando comença Train Kids, la novel·la de Dirk Reinhardt que publica aquest juliol Pagès Editors, sota la línia editorial Nandibú.

A través de la mirada del Miguel ens endinsem en la lluita per la supervivència dels train kids, els 50.000 joves i adolescents que cada any abandonen el seu país d'origen per arribar als Estats Units, creuant Mèxic. Però el Miguel no està solament en aquesta aventura; compta amb la companyia de Fernando, Emilio, Jaz i Ángel. Tots són immigrants il·legals, d'onze a setze anys, que tenen com a única esperança creuar la frontera i dibuixar un futur millor, amb un equipatge lleuger, pocs diners i moltes ganes de sobreviure.

Els valors

La història ens descobreix com es va forjant l'amistat entre cinc adolescents, units per la necessitat de vèncer a la bèstia (la ciutat de Chiapas) i sortejar totes les dificultats que sorgeixen durant el camí cap a una nova vida. Ho aconseguiran?

Aquest meravellós relat aproxima una situació real al públic general, i especialment als lectors adolescents, combinant l'emoció i el dinamisme que ofereix la novel·la d'aventures. A més, el llibre és una brillant eina per ensenyar als joves la importància de viure en pau i en fraternitat amb altres pobles. La novel·la Train Kids ha estat reconeguda amb diferents premis, entre els quals destaca el guardó de la Fundació Friedrich - Gerstäcker de Braunschweig (2016) distinció que s'atorga cada dos anys a l'obra per a joves que millor defensa els valors de respecte i tolerància entre cultures.

A més, aquesta novel·la ha estat inclosa en la prestigiosa llista internacional White Ravens dels millors llibres infantils i juvenils del mateix any de la seva publicació. Per la seva banda, l'Acadèmia Alemanya del Llibre Infantil i Juvenil ha valorat la seva habilitat d'abordar "un tema extremadament sensible, explicat de manera convincent". A banda de l'èxit de crítica, a Alemanya el llibre ha esgotat sis edicions en un any, amb més de 16.000 exemplars venuts.

stats