Oci a casa 09/10/2019

Torna la campanya 'Fas 6 anys. Tria un llibre'

La iniciativa vol estimular els hàbits de lectura dels infants de 6 anys

A.f.
3 min
Els catalans compraran 1,7 milions de llibres per Sant Jordi.

Del 15 d'octubre al 30 de novembre se celebra una nova edició de la campanya Fas 6 anys. Tria un llibre.

Si els vostres fills aquest 2019 han fet o faran 6 anys, rebran a casa una targeta que els convidarà a anar a la llibreria més propera. Allà podran bescanviar la targeta pel llibre infantil que més els agradi i per un import de fins a 13 €. En cas que l’import del llibre sigui superior, la diferència l'haurà d'abonar l’adult que acompanyi l'infant.

La Setmana premia Les Punxes i ‘Cavall Fort’

Aquesta campanya arribarà a 74.488 nens i nenes de Catalunya, que podran anar a 328 llibreries de tot el territori. Una oportunitat perquè els nens i nenes descobreixin les llibreries amb un adult i aprenguin a donar valor al llibre.

Com funciona?

Tots els nens i nenes que aquest any fan 6 anys, independentment de la data del seu aniversari, rebran una carta personalitzada al seu domicili. Amb un adult, podran anar a qualsevol de les llibreries (vegeu la llista) i triar el llibre que més els agradi.

L'objectiu de la campanya és que els infants visitin i coneguin la seva llibreria més propera, on seran acollits i se’ls acompanyarà i aconsellarà en la descoberta de llibres. En cas que alguna família no pugui desplaçar-se a una llibreria, haurà de posar-se en contacte amb el Gremi de Llibreters, que farà les gestions pertinents perquè puguin bescanviar el cupó adequadament. Contacte: gremidellibreters@gremidellibreters.cat / T.93-215.46.10

Durada

La targeta es podrà bescanviar del 15 d’octubre al 30 de novembre del 2019 i de manera limitada fins a finalitzar la dotació pressupostària. En cas que no hàgiu rebut la targeta heu d'enviar un mail abans del 30 de novembre amb el nom, els cognoms i l'adreça completa a fas6anys@gencat.cat i us faran arribar un codi per poder realitzar el bescanvi.

Condicions

 • L'import del cupó és de fins a 13 €.
 • El cupó s'ha de bescanviar per un llibre de temàtica infantil.
 • Només es pot comprar 1 llibre per cupó.
 • Si els llibres són d'un import superior a 13 €, la diferència l'abonarà el client.
 • En els llibres d'imports inferiors no s'abonarà la diferència.
 • El bescanvi del cupó s'haurà de fer en una de les llibreries adherides a la campanya.

Per a qualsevol consulta o suggeriment: fas6anys@gencat.cat

Fomentar la lectura entre els més petits

Aquesta campanya pot ser una bona eina per inculcar a la canalla l'hàbit de la lectura. La mestra Pilu Hernández, del Pupitre de Pilu, es mostra convençuda que els pares són els que han d'introduir els fills en el món de la lectura. "Asseure's a llegir amb ells és la millor manera que s'apassionin per la lectura; no hem d'oblidar que l'exemple té més força que les regles", diu la mestra. Encara que amb les noves tecnologies han aparegut moltes noves formes de llegir (audiollibres, llibres digitals, etc.), és bo que els petits s'iniciïn amb llibres de paper. Així, la mestra dona alguns consells per motivar la canalla en funció de la seva edat, amb algunes propostes de lectura.

 • CONTES ABANS DELS 4 ANYS: "Abans dels 4 anys els llibres que hem d'escollir o ajudar que ells escullin són aquells en què la imatge és la protagonista i així donem curs a la seva imaginació. La ment dels nens és increïble". Una opció seria El monstre de colors, d'Anna Llenas.
 • CONTES DELS 4 ALS 7 ANYS: "Entre els 4 i els 7 anys hem d'observar l'infant i veure la seva capacitat. Hi ha nens que tenen molta facilitat per a la lectura i d'altres no tanta. No passa res, cadascú té el seu ritme. L'important és mostrar-los el fascinant món que amaguen els llibres. No hem d'oblidar que el més important en aquestes edats primerenques és relacionar-se, comunicar-se, desenvolupar la seva motricitat, experimentar, manipular i una infinitat d'activitats que van més enllà de les merament curriculars". Una proposta de lectura és El secret d'en Blef, de Teresa Arias i Eva Clemente.
 • CONTES DELS 7 ALS 10 ANYS: "Entre els 7 i els 10 anys els gustos poden ser molt dispars: des de còmics, fins a petites narracions. El que és veritablement important és que el nen llegeixi el que li agrada". Una bona proposta de lectura és Orelles de papallona, de Luisa Aguilar i André Neves.
 • CONTES DELS 10 ALS 12 ANYS: "En aquesta etapa solen predominar els llibres d'aventures i històries fantàstiques en què es puguin ficar cada vegada més en la vida del protagonista". Pilu Hernández proposa la lectura de Marina, de Carlos Ruiz Zafón.
 • CONTES A PARTIR DE 12 ANYS: "A partir dels 12 anys els nens ja tenen els gustos definits, per la qual cosa la seva elecció pot ser molt variada: bibliografies, diaris, revistes, novel·les, etc." Una bona proposta de lectura és el clàssic Les aventures de Tom Sawyer, de Mark Twain o El diari d'Anna Frank.
stats