Oci a casa 19/07/2016

La lluita d'una adolescent contra el càncer

Amat Editorial publica "Diecisiete. Cuando desperté, el dinosaurio estaba allí". Una història sobre com afrontar un càncer amb 17 anys

Aure Farran
2 min
La lluita d'una adolescent contra el càncer

La Verónica Díaz té 25 anys i viu envoltada de sol i platja a les portes del Parc Natural de Cap de Gata. Es va llicenciar en Psicologia i va fer un Expert en teràpia infanto-juvenil (Centre María Zambrano de Granada) i en Psicooncologia (Isfap). Amb 17 anys li van diagnosticar un càncer, que li va fer replantejar-se molts aspectes de la seva vida. Ara publica aquest llibre, amb la seva experiència personal. Aqui en teniu un primer tast.

"Tens 17 anys i un dia et diuen: tens càncer. Primer no entens què signifiquen aquestes paraules, no aconsegueixes comprendre la seva magnitud. Et preguntes com és possible que el càncer aparegui de sobte, sent tan jove. T'asseus com aixafada per un camió i comences a pensar què passarpa amb els teus somnis, amb els teus projectes. Què serà de tu. Com t'afectarà en la teva vida diària. Et desinfles. Cada dia una mica. Fins que decideixes que pots tirar la tovallola abans de començar a lluitar o pots canviar d'actitud i dir: ara seré més jo que mai. Ara demostraré que res no m'aturarà.

Aquest decisiu canvi d'actitud conjuntament amb unes pautes alimentàries apropiades i l'ajuda d'alguna teràpia alternativa van constituir el meu pla de curació activa que va donar un sorprenent resultat que ni jo mateixa esperava. A través d'aquestes pàgines et faig arribar la meva història, les emocions que vaig experimentar en cada etapa del procés, els canvis corporals, les baixades d'autoestima, les decepcions i les alegries en les relacions socials, les bones notícies i la tornada a una normalitat que ja no és la mateixa. El rugit d'un dinosaure pot fer-te tremolar de por, però segur que et fa més forta. Els que decidim lluitar som cada dia més".

stats