Què llegim aquesta nit?

Cinc novetats de literatura infantil i juvenil

Propostes per compartir una estona de lectura amb els fills
18/06/2021
2 min

Si esteu buscant nous llibres per compartir amb la canalla una estona de lectura, aquí teniu 5 novetats molt interessants.

1.
Qui soc? Àfrica

Tándem Seceda Ester García

Ed. Kalandraka

Qui soc?

La sèrie Qui soc? Cries d’animals presenta diverses espècies de mamífers i aus agrupades per continents per inspirar la curiositat per la fauna i la cura de la naturalesa des de les primeres edats. Un elefant, una zebra, un lleó… un llibre perquè els més petits coneguin la fauna del continent africà presentada per les mateixes cries de les principals espècies. Unes belles il·lustracions realistes presenten una senzilla endevinalla que es resol amb informació assequible. Recomanat a partir de 4 anys.

2.
Gos Pudent va a la platja

Colas Gutman i Marc Boutavant

Blackie Books

Gos Pudent va a la platja

Arriba l'estiu i, per tant, noves i frenètiques aventures de l'antiheroi més inoblidable. En Gos Pudent no ha vist mai el mar, i tampoc ha anat mai de vacances. Per això quan li ofereixen una plaça a les Colònies Depriments no s’ho pensa dues vegades: per fi viatjarà a la costa! Potser fins i tot coneixerà un nen de qui fer-se amic inseparable! I en Gatxafat, el seu amic fidel, l’acompanyarà en aquesta aventura. Tot apunta que seran unes vacances idíl·liques, inoblidables. Però, lamentablement, hi ha gent que pensa que la platja no és un bon lloc per a un gos pudent ni tampoc per a un gat aixafat… Podran gaudir de les seves primeres vacances junts? Recomanat a partir de 7 anys.

3.
La Ventafocs alliberada

Rebecca Solnit i Arthur Rackham

Bindi Books

La Ventafocs alliberada

Rebecca Solnit actualitza el conte clàssic amb una fresca i feminista Ventafocs i hi inclou un nou gir que ens inspirarà a voler canviar el món. La Ventafocs coneix la seva fada padrina, va a un ball i es fa amiga d’un príncep. Així és com també acaba el conte popular, però en aquesta versió la Ventafocs té un paper actiu escrivint el seu propi destí, alliberant-se, i aprèn que el príncep possiblement també necessita ser rescatat. Mantenint-se fidel a si mateixa, trobant la joia en l’avui en comptes del per sempre més, la Ventafocs també ajuda a alliberar els qui l’envolten. Recomanat a partir de 9 anys.

4.
L'equilibrista

La Tresca i la Verdesca i Mercè Galí

Editorial Nanit

L'equilibrista

Un conte basat en la cançó homònima de La Tresca i la Verdesca que explica la història d’un equilibrista, una mica maldestre, que mulla tots els seus companys i companyes del circ. Ai, ai, què passarà quan baixi de la corda fluixa? És un conte que parla de riure amb la boca oberta, de fer equip i de perdonar els errors amb una riallada, però també vol ser un conte reivindicatiu, que vol normalitzar la presència femenina dins del món del circ, per això compta amb una cloenda de la pallassa Pepa Plana. Recomanat a partir de 2 anys.

5.
Contes de bona nit per a les nostres nenes rebels

Ed. Estrella Polar

Contes de bona nit per a les nostres nenes rebels

Quart volum d'aquesta sèrie d'èxit. Són protagonistes cent dones que van somiar sense límits i que no es van conformar. Cent dones valentes i decidides que no es van deixar portar pels convencionalismes i van lluitar per allò que realment volien. Cent dones rebels. Polítiques, metges, xefs, esportistes o informàtiques, en aquest llibre conviuen cent exemples de dones que van néixer per ser referents. Veritables valentes que inspiraran les nostres nenes perquè persegueixin els seus somnis. Recomanat a partir de 6 anys.

En voleu més?

Recordeu que al nostre canal d'Instagram, @aracriatures, cada dia podeu descobrir un nou llibre

stats