Activitats amb nens 14/07/2016

Nou disc il·lustrat de Xiula: 5472m

El grup d’animació musical, conegut per combinar sons adults i lletres reivindicatives per al públic infantil, estan de gira aquest estiu amb el seu nou treball: un disc il·lustrat o llibre musical amb 14 noves cançons i amb il·lustracions de la Mariona Tolosa

Aure Farran
2 min
Nou disc il·lustrat de Xiula: 5472m

Xiula no és només un grup de música. Es presenten com una experiència única d’animació musical amb molt d’humor i sobretot, amb un bon treball en valors. Ara després de l’èxit aconseguit amb el seu primer disc Donem-li una volta al món estan de gira el seu nou projecte: un disc i un llibre que arriben plegats.

5472m (Viena Edicions) és un disc il·lustrat o un llibre musical que mostra el viatge de viure. Al llarg del trajecte es produeixen tota mena de situacions i cadascuna d’elles s’explica amb una cançó i la seva corresponent il·lustració de la Mariona Tolosa. Aquest segon treball és doncs, una mena de dietari d’aquest viatge: s’expliquen situacions quotidianes (Som-hi tots a menjar), anècdotes però també, problemes comuns que en un moment o altre ens afecten a tots (Polls, El dentista) i que voldríem canviar (L’escola que volem). En aquests casos, els infants es queixen cantant però alhora obren la mirada i aconsegueixen una major comprensió de la problemàtica.

Melodies modernes per a canalla

Tot i que Xiula té com a punt de partida l’animació infantil tradicional, la formació destaca per haver començat a barrejar estils i sons nous en la música infantil, especialment en aquest segon treball. A 5472m trobem música electrònica, dubstep, rumba, rock, ska... uns sons amb els que hi combina perfectament el punt reivindicatiu de les seves cançons amb uns missatges que arriben de forma més directa als infants.

3 espectacles = 3 formats

En l’actualitat, Xiula ofereix tres tipus d’espectacles: “Donem-li una volta al món” és un espectacle en el que el públic esdevé còmplice i participa activament en un directe ple de dinàmiques per fer ballar, amb molt sentit de l’humor, ric musicalment parlant, i el més important, oferint un bon treball de valors. Amb “La festa del temps”, la formació presenta un nou espectacle teatral que segueix el fil conductor del llibre-disc, 5472m, i en tercer lloc, ofereix un espectacle de petit format per a les escoles com a complement als recursos pedagògics dels centres.

Qui són Xiula

Actualment formen la banda en Jan Garrido -músic, educador social -, en Rikki Arjuna -també músic i educador social- , l’Adrià Heredia -músic de professió implicat en un munt de bandes- i en Marc Soto -músic i membre del grup La Sra. Tomasa-.

Tots quatre tenen una llarga experiència en el món de la música i el lleure, tocant a grups, fent espectacles d’animació i clown formant part de Toca la Troca, fent teatre sobretot al Jove Calasanç Teatre, pel·lícules i treballant com a educadors en el lleure.

A destacar la cooperació com a animadors amb For Kids-PVS, ONG catalana i índia,i la participació en la creació de l’editorial i estudi de gravació A Cau d’Orella, un projecte de gravació d’audiollibres.

stats