Activitats amb nens 21/03/2022

El Family Day, colofó de la Mobile Week Barcelona 2022

3 min
l 3 d’abril l’antiga Fàbrica Damm acollirà una nova edició de la cita. L’objectiu, que grans i petits experimentin amb la tecnologia des d’un vessant més lúdic

La sisena edició de la Mobile Week Barcelona tornarà a cloure’s, el proper 3 d’abril, amb la celebració d’un nou Family Day. La cita de les famílies amb la tecnologia persegueix que pares, mares i fills es familiaritzin i experimentin amb la tecnologia des d’un vessant més lúdic, la qual cosa, a la pràctica, es tradueix en una àmplia proposta de tallers infantils per a criatures d’entre tres i dotze anys i conferències per a tots els públics. La jornada, que tindrà lloc de les 11 h a les 20 h a l’antiga Fàbrica Damm, busca, tal com subratllen els seus responsables, “que els nens i les nenes esdevinguin els protagonistes de la cita”.

L’enfocament del Family Day, continuen des de l’organització, “potenciarà la tecnologia per ser viscuda com un aliat que ens permet avançar com a societat”. I és que, afirmen, “gràcies a la tecnologia podem potenciar habilitats com la creativitat i la imaginació, així com les nostres relacions socials”, la qual cosa s’ha fet especialment palesa arran de la irrupció del covid-19, moment a partir del qual els nens i les nenes s’han vist obligats a fer un ús més intensiu de la tecnologia. De fet, sostenen els responsables de la cita, “la tecnologia ha esdevingut un gran aliat que ha permès als més petits comunicar-se amb les seves famílies, dur a terme projectes educatius i millorar competències, alhora que ha adquirit un rol clau en l’àmbit més lúdic”.  

Obrir la ment dels més petits 

“Hem programat una sèrie de tallers amb l’objectiu d'obrir la ment dels infants i que així coneguin i experimentin altres usos de la tecnologia, cosa que els pot motivar a emprar-la per a potenciar els seus interessos, aficions i aprenentatges”, insisteixen els organitzadors del Family Day. Així, en el marc de la cita, els més petits podran gaudir de sis tallers impartits per músics, il·lustradors i productors audiovisuals, així com empreses com TB Kids, AHA!STEAM o Cosí Cosà, el detall dels quals trobareu al complement d'aquesta informació. Tots ells es faran en els tres espais interiors habilitats per a l’ocasió.

Alex Tovar i África Fanlo impartiran un taller sobre la creació de curts en Motion Graphic.

Els infants d’entre 7 i 12 anys podran gaudir junt amb els seus pares de la conferència Robòtica i programació per a tots, a càrrec de Patricia Heredia i Valeria Corrales, que busca fomentar les vocacions STEAM entre les nenes i les adolescents. Pares i mares, per la seva banda, podran seguir la xerrada d’Axel Gasulla, de Domestic Data Streamers, sobre transformar les dades en emocions. 

Música i gastronomia per a tots els gustos

Perquè l’experiència sigui encara més enriquidora, la música també tindrà un paper clau durant la jornada. I és que, tal com plantegen els organitzadors, “què és la música, sinó una forma de connectar la gent de totes les edats i de sentir emocions a l’uníson?”. I van encara més enllà: “Què seria de la música sense la tecnologia i sense poder sentir-la amplificada com si hi estiguéssim dins? I què seria la música si no fos un espai d’experimentació, expressió i connexió dels uns amb els altres?”. Aquesta música a la qual fan referència estarà representada per DJ com Sonido Tupinamba, Siamiss Djs & Family, Dive Dibosso i Thomson & Family. Tots quatre amenitzaran la cita des de l’espai exterior de l’antiga Fàbrica Damm. 

Siamiss Djs & Family serà una de les propostes musicals de la jornada.

Al seu torn, la gastronomia també estarà a l’abast de les famílies amb una àmplia oferta de food trucks on adquirir un mos per dinar o berenar plegats. Igualment, també hi ha habilitada una zona perquè, qui vulgui, dugui el seu propi menjar des de casa. “tota la jornada és oberta i gratuïa, i això és cabdal perquè l’esdeveniment pugui arribar realment a tota la ciutadania”, conclouen els organitzadors del Family Day.

Pren nota de tots els tallers!
  • 1 Carles Dalmau i com dibuixar a la tauleta. Edat: de 8 a 12 anys.
  • 2 Com és ser una formiga? Tecnologia, imaginació i comunicació amb altres espècies, a càrrec de Cosí Cosà. Edat: de 8 a 12 anys.
  • 3 L’art de punxar, a càrrec del músic, compositor i productor Christian Rey, The Pinker Tones. Edat: de 7 a 12 anys.
  • 4 Creant un món nou amb Lego, a càrrec d’AHA!STEAM. Edat: de 7 a 12 anys.
  • 5 Tecnologia creativa i moviment intuïtiu, a càrrec de TB Kids. Edat: de 3 a 6 anys.
  • 6 Creem curts en Motion Graphic, a càrrec de The Tree on the Sea. Edat: de 3 a 6 anys.
stats