Què farem avui?

Què farem avui? 5 propostes d'oci en família

El crític Toni de la Torre ens proposa cinc plans culturals per a grans i petits per aprofitar aquests últims dies de vacances escolars

3 min
Una família amb nens mirant la televisió

BarcelonaUna exposició, una òpera o un videojoc, on debuta per primer cop la lliga de futbol femení, són algunes de les recomanacions culturals del crític Toni de la Torre per gaudir en família.

1.
'La cuina de Rossini'

Ja estan a la venda les entrades per a l'estrena, al gener, al Liceu

criatures 27 agost 2022 . pag 3 .  Article Toni de la Torre .La cuina de Rossini

L'òpera del Petit Liceu en homenatge a Rossini ha estat l'experiència més elèctrica i emocionant que hem vist aquest any en un teatre. Un hit rere l'altre dels molts que va compondre l'italià: El barber de Sevilla, Guillaume Tell, La Cenerentola i L'italiana in Algeri són algunes de les obres que sonen en aquesta òpera on dos germans estan desesperats perquè ja ningú va al seu restaurant. Gràcies a un viatge màgic on coneixeran els personatges de les òperes de Rossini descobriran que tradició i modernitat poden donar-se la mà al mateix temps que ells també deixen de discutir i aprenen a complementar-se. L'actor Toni Viñals es posa en la pell de l'entusiasta Ross, un fan de Rossini que transmet la seva passió per l'italià al públic infantil, i Neus Pàmies interpreta l'escèptica germana, Isabella. La cuina de Rossini és una excel·lent porta d'entrada per a les criatures al món de l'òpera i un divertimento per als adults que capten les referències a l'estil de vida de bon vivant de l'italià. Si us la vau perdre o voleu repetir, afanyeu-vos, perquè ja estan a la venda les entrades per a noves representacions el gener de 2023.

2.
'FIFA 23'

Disponible el 30 de setembre per a PlayStation, Xbox, Nintendo, PC i Stadia

criatures 27 agost 2022 . pag 3 . article Toni de la Torre

La nova edició del FIFA inclourà, per primer cop, lligues de futbol femení, fent un pas més en l'equiparació amb el masculí dins del videojoc de futbol més popular del món. De moment no se sap quines lligues seran, però si qui serà la cara d'aquest canvi: Sam Kerr, la jugadora del Chelsea, que es convertirà en la primera dona que aparegui a la portada del joc. La nova edició d'Electronic Arts també ha fet millores tècniques en el dríbling i les animacions. Entre les novetats, destaca el fet que permetrà que usuaris que tinguin diferents consoles puguin jugar entre ells. Ara serà més fàcil organitzar partides entre amics i passar-s'ho bé competint de forma sana i portant l'equip, sigui de jugadors o jugadores, a la victòria.

3.
'Ideafix i els irreductibles'

Ja el podeu trobar en botigues de còmics i llibreries. Editorial Salvat

Ideafix

El gosset Ideafix, conegut per ser company inseparable d'Obèlix i Astèrix, té ara la seva pròpia col·lecció de còmics, dirigida a lectors una mica més petits, a partir dels 7 anys, i amb aventures adequades a aquesta edat però jugant amb els mateixos temes. Així, els nous còmics expliquen com era la vida de l'Ideafix abans de conèixer l'Obèlix. Vivia a Lutècia, on amb una colla d'amics animals lluitava contra els invasors romans sabotejant els seus plans. Amb el mateix sentit de l'humor del clàssic de la vinyeta i amb l'amistat i l'harmonia amb la natura com a temes centrals. Aquesta primera aventura del gosset Ideafix i els seus irreductibles és tota una joia per descobrir.

4.
'Turner, la llum és color'

Fins l'11 de setembre al MNAC

Exposició de Turner al MNAC

Encara sou a temps d'apropar-vos al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per veure l'espectacular exposició dedicada a Turner, on es posa especial èmfasi en el seu domini de la llum, el color i l'atmosfera a través dels seus paisatges. Com a pintor romàntic, va copsar la força de la natura de manera inigualable, inspirant-se en els seus viatges. Podeu parlar amb les criatures sobre quines són les emocions que troben en les seves obres, que passen del conflicte d'una tempesta al mar a la calma de l'arc de Sant Martí creuant unes muntanyes, i també preguntar-los quin paper hi tenen els humans que hi apareixen. Tant en les pintures que retraten persones com les que retraten històries mitològiques, com ara Apol·lo i la Pitó, una de les obres més impactants de l'exposició, en què Turner va representar la lluita eterna del bé contra el mal enfrontant llum i foscor. Fixeu-vos-hi bé i descobrireu que no és tan clar qui ha guanyat.

5.
Tea Party: un joc de taula a partir de 8 anys

Ja a botigues de jocs de taula. Edita Last Level

Joc de taula Tea Party

És l'hora del te al bosc i tothom hi està convidat! El problema és que fer seure els animals a taula no és tan fàcil com sembla. Ningú vol seure al costat de la mofeta i el llop està més al cas de l'ovella que del pastís. Prendre el te hauria de ser una activitat tranquil·la i sofisticada, però es convertirà en un caos en aquest joc de taula on cada jugador (fins a quatre) tindrà una taula on haurà d'asseure els animals sense que hi hagi conflicte. Es tracta d'un joc amb normes molt simples i és fàcil posar-se a jugar-hi, però és més complicat del que aparenta. Més d'un adult quedarà atrapat en la seva dinàmica malgrat ser per a criatures a partir de 8 anys. Per a una tarda de jocs de taula divertida!

stats