Activitats amb nens 28/12/2016

Aplis per jugar, aprendre (i alguna cosa més)

Aplicacions perquè la canalla aprengui i es diverteixi

A.f.
4 min
Aplis per jugar, aprendre (i alguna cosa més)

El món de la tecnologia monopolitza moltes cartes de Reis de la canalla, i pares i mares hauran d'acostumar-se que videojocs, consoles, tauletes i aplicacions copin la llista d'articles preferits per les criatures. Ja que poc s'hi pot combatre, millor buscar-hi la part positiva i ajudar-los a descobrir, per exemple, aplis per jugar i aprendre, com aquestes.

Contes nadalencs per jugar i practicar la lectura a myABCKit

myABCKit és una 'startup' de Barcelona que ha ideat una innovadora apli perquè els nens i nenes de 3 a 7 anys aprenguin a llegir i a escriure de manera divertida amb contingut que els agrada i al seu propi ritme. Amb myABCKit Navidad: aprende a leer y a escribir poden aprendre la seva llengua materna o bé una segona llengua. Els continguts estan disponibles en castellà, anglès i català.

Per als petits, és una apli amb jocs divertits en què comencen aprenent les lletres i el seu traç, avancen aprenent gramàtica i ortografia, i milloren la comprensió lectora; sempre incorporant nou vocabulari. Els exercicis tenen diversos nivells de dificultat, que s'adapten al ritme d'aprenentatge de cada nen. Els primers continguts són el Nadal, en què els petits aprenen i repassen les paraules més nadalenques; i el conte del Floc de Neu, creat per la Laia, una nena de 9 anys. A més, myABCKit et convida a viure un viatge pel món de les emocions amb uns contes per conèixer, descobrir i gestionar les emocions. El protagonista de la història és el David, un nen de 4 anys, que juntament amb la seva mare, pare, germana i àvia ens mostrarà les 5 emocions bàsiques: la ira, el fàstic, l'alegria, la por i la tristesa. Els contes estan al joc de Crea frases.

Tu cuento en la cocina, l’apli que uneix receptes i innovació

Ferran Adrià i Telefónica presenten Tu cuento en la cocina, una aplicació mòbil pionera en l’àmbit dels jocs educatius que uneix la cuina saludable i les noves tecnologies. L’apli neix amb la vocació d’introduir els més petits en el món culinari i familiaritzar-los, juntament amb els seus pares, amb els bons hàbits nutricionals i alhora també pretén transformar l’educació des de la creativitat i la innovació.

L’aplicació, desenvolupada per Telefónica, presenta 24 receptes del prestigiós cuiner inspirades en els mons de Disney, Pixar, Star Wars i Marvel. Ubicats en una cuina virtual interactiva amb moviment 360º, el jugador interactua amb les icones representatives dels seus personatges preferits ubicades en diversos indrets per anar creant les receptes. A més, l’experiència també permet personalitzar l’avatar afegint-hi característiques físiques similars a les de l’usuari.

Un ratolí Pérez molt modern

Ratolinet Pérez

Campanya educativa videojoc ictus

La Fundació Ictus impulsa una campanya educativa sobre l'ictus, la seva prevenció, tractament i discapacitat, centrada en el videojoc "Te la jugues?". Està pensat perquè la canalla aprengui d'una manera amena què és un ictus i sàpiga que es pot prevenir, evitar i tractar.

El videojoc, que s'ha anat presentant les darreres setmanes per diferents escoles catalanes, consta de diferents etapes que ajuden a entendre millor com funciona el cervell, què és un ictus i com cal actuar. Alhora, permet a l'alumnat fer-ne difusió entre els seus familiars i amics i amigues. Els objectius d'aquesta eina són conèixer el funcionament del cervell i la importància d'un estil de vida saludable, consolidar la necessitat d'actuar de pressa, i obtenir una visió diferent de la discapacitat. Coneixeran què és el cervell, com funciona i com es cuida: escollint una alimentació saludable, estimulant l'activitat física, cantant mitjançant un karaoke amb la Beth Rodergas, fent puzzles i moltes altres activitats, i acabaran trucant al 112 d'una manera virtual.

NeuronUP Kids, activitats i jocs per treballar amb criatures amb THDA

NeuronUP aposta per un conjunt d'exercicis infantils dissenyat per treballar l'atenció i les funcions executives. Sota la marca NeuronUP Kids, aquests emprenedors de la Rioja han desenvolupat un pla d'activitats de rehabilitació i estimulació cognitiva plantejat específicament per a nens. L'objectiu és ajudar els petits amb TDAH (trastorns per dèficit d'atenció amb hiperactivitat) i discapacitat intel·lectual.

NeuronUP Kids compta amb 3 tipus d'activitats: jocs, disponibles en format digital i organitzats per fases perquè l'usuari pugi o baixi de nivell segons els seus encerts o errors; generadors, activitats personalitzables per a cada nen en versió paper o digital; i fitxes, al més pur estil col·legial en què el professional compta amb diferents nivells tant en paper com en versió digital. Tot té en comú que són activitats dinàmiques, que s'adapten a la seva edat i gustos, amb dissenys cridaners per als nens, molt interactives i especialitzades.

NeuronUP

L'apli per a pares i mares

qidsls grups de xat són diferents dels de Whatsapp per diversos motius. El grup està dividit en tres murs (informació important, xat i fotos). Així, els missatges importants ja no es perden entre la multitud de missatges diaris que s'escriuen, i s'aconsegueix accedir-hi directament. L'apli qids permet identificar cada pare amb el seu fill, amb noms i fotos. És possible saber qui és qui, i així crear grups més relacionats. L'apli admet configurar quin tipus de notificacions es volen rebre i en quins horaris.

quids
stats