Oci
Activitats amb nens 05/08/2022

10 pel·lícules i sèries per veure en família

A les plataformes hi ha tanta oferta de continguts que sovint és difícil saber quines són les millors propostes. Us fem 10 recomanacions

3 min
10 pel·lícules i sèries per veure en família
1.
‘El club de las canguros’

Netflix - A partir de 7 anys

Quatre de les protagonistes de la sèrie

Cinc nenes preadolescents –la Kristy, la Claudia, la Stacey, la Mary Anne i la Dawn– s’uneixen per oferir-se com a mainaderes als seus veïns i així guanyar una mica de diners. Aquest és el punt de partida d’El club de las canguros, adaptació d’una saga de llibres molt populars als anys 80,  una sèrie inofensiva i plena de bones intencions. En un moment en què les plataformes s’omplen de ficcions sobre adolescents i preadolescents plenes de dramatismes i angoixes, El club de las canguros fa èmfasi en valors com l’amistat, la diversitat i la responsabilitat. La sèrie només té dues temporades.

2.
‘Bluey’

Disney+ - Per a totes les edats

La família de 'Bluey'

Aquesta sèrie d’animació és el producte infantil més popular d’Austràlia. La protagonista és la Bluey, una cadella de sis anys que viu amb els seus pares, el Bandit i la Chilli, i la seva germana de quatre anys. Els dibuixos mostren el dia a dia d’aquesta família, els seus petits drames quotidians i també els molts moments de diversió.

3.
‘Ms. Marvel’

Disney+ - A partir de 10 anys

Iman Vellani interpreta una estudiant d'institut que descobreix que té poders

No totes les sèries Marvel són aptes per al públic infantil, però la seva última ficció està pensada explícitament per al públic familiar. Ms. Marvel té una protagonista adolescent, la Kamala, filla de pares pakistanesos que van emigrar als Estats Units. La noia és seguidora dels superherois de Marvel des de petita i el seu referent és la capitana Marvel. Una relíquia familiar arribada des del Pakistan farà que la Kamala desenvolupi poders i s’acabi convertint en allò que sempre ha volgut ser, una superheroïna.

Tot i que la sèrie té importants dosis d’acció, un dels seus pilars és l’humor, que està molt present en els primers episodis. La seva transformació en Ms. Marvel farà que la Kamala s’apropi a uns orígens familiars que li eren pràcticament desconeguts.

4.
‘El show de Snoopy’

AppleTV+ - Per a tots els públics

Una imatge de la sèrie de Snoopy

Un clàssic de sempre, que fascinarà els petits i que els adults gaudiran amb un punt de nostàlgia. Aquesta nova versió del mític Snoopy té dues temporades.

5.
‘La Ponyo al penya-segat’

Netflix - a partir de 4 anys

'Ponyo'

Hayao Miyazaki va fer una adaptació lliure del clàssic de La sireneta amb aquesta pel·lícula sobre un nen de cinc anys, el Sosuke, que es fa amic d’una princesa peix, la Ponyo, que desitja ser una nena.

6.
‘Los Fraguel: la diversión continúa’

AppleTV+ - A partir de 5 anys

Els fraguels

Trapelles, de colors estridents i molt musicals. Els fràguels, els titelles creats per Jim Henson, van marcar els primers records televisius de molts nens nascuts als anys 80. La nova versió manté la seva essència original i s’adapta a preocupacions actuals, com la cura del medi ambient.

7.
‘El monstre marí’

Netflix - a partir de 7 anys

Una imatge d''El monstre marí'

La primera producció infantil de Netflix doblada en català explica la història d’un caçador de monstres marins i de la petita polissona que es cola al seu vaixell.

8.
‘Somos ositos’

HBOmax - A partir de 5 anys

‘Somos ositos’

El Pardo, el Polar i el Pando són tres germans ossos que busquen una llar per viure. Gràcies a una caixa màgica, aquests tres adorables ossets viatgen a universos singulars i plens de colors on viuen tota mena d’aventures. La sèrie està molt influïda per l’animació japonesa.

9.
‘Matilda’

Netflix - A partir de 8 anys

Mara Wilson en el paper de 'Matilda'

La Matilda de Roald Dahl és una icona per a molts nens i nenes i la seva versió cinematogràfica és diversió garantida. A més, aquest any Netflix estrenarà l’adaptació del musical inspirada en la història d’aquesta nena excepcional.

10.
‘Mironins’

Filmin i filmincat- Totes les edats

'Mironins'

Aquesta pel·lícula és un homenatge a l’obra de Joan Miró i una bona manera d’introduir els més petits en la seva pintura. Les protagonistes són tres gotes de pintura que cobren vida quan al final del dia la Fundació Miró tanca les portes. Sense visitants al museu, els mironins viuen situacions inesperades i emocionants transportant-se d’obra en obra i coneixent personatges increïbles.

stats