Per portar-hi les criatures (i 2)

Oasi  de pau. Estany de Banyoles

La millor manera de descobrir l'estany de Banyoles és recórrer tot el seu perímetre, ja sigui amb una passejada o amb bicicleta. És un recorregut de 7 km que pot espantar més d'un, però que en realitat és planer i molt amè. Es poden anar fent parades per gaudir dels diferents espais i paisatges que ens anem trobant. El punt de partida pot ser el Parc de la Draga, i a partir d'aquí passar per altres indrets com les Pesqueres de la riba, la zona dels Estanyols i la zona dels Desmais.

Tren d'època. De Palma a Sóller 

A Mallorca, un tren amb molta història permet travessar la serra de Tramuntana i viatjar des de Palma fins a Sóller. Un recorregut de poc més d'una hora que travessa muntanyes i túnels i que farà les delícies dels més petits. Abans d'arribar a Sóller fa una aturada al mirador del Pujol, des d'on es pot gaudir d'unes vistes magnífiques. Un cop al poble, i per arrodonir la ruta, el més divertit és agafar el tramvia que porta al port de Sóller, situat a 5 km. Tota una aventura!

Sobre dues rodes. Canal d'Urgell 

Podreu seguir camins sense gran dificultat que permeten fer un recorregut pel canal d'Urgell en bicicleta, tot travessant part de la plana que s'estén entre la Noguera i l'Urgell. L'itinerari el podeu començar i acabar a Agramunt i permet veure com el paisatge agrícola sec de la zona s'acaba convertint en rica terra de regadiu. Entre altres indrets d'interès, es pot veure la resclosa que alimenta la séquia Gran i observar com el canal desapareix durant 5 km dins la mina de Montclar.

Paradís natural. Estany de Sant Maurici 

Si voleu fer un bateig de luxe de les vostres criatures en alta muntanya, un dels indrets més espectaculars que podeu trobar és el Parc Natural d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. El principal senyal d'identitat d'aquest espai són els més de 200 llacs o estanys, les impressionants parets dels Encantats i els característics meandres d'alta muntanya (les aigües tortes). És un veritable paradís amb llacs, torrents, cascades, pics agrestos i boscos frondosos.

Seguir el nas. Parcs de les Olors 

A Riells del Fai, al Vallès Oriental, just a la vall del Ros, podeu visitar el petit paradís d'una vall abraçada pels cingles de Bertí: el Parc de les Olors. La passejada s'inicia al sector de les plantes aromàtiques, on es fan perfums amb les mans. Descobrireu on es guarda l'oli essencial i per què el fabriquen. La visita continua a l'hort, on les plantes hortícoles acompanyen un gran nombre de condiments. I es tanca la visita a la feixa de les plantes amb propietats guaridores.

Història viva. La Tarraco romana

Si voleu que les criatures coneguin una mica millor la història del país d'una manera amena i tot passejant en família, no deixeu de visitar Tarragona, on podeu resseguir els vestigis de l'època imperial romana. Una passejada en descens des de les muralles fins a l'amfiteatre, situat arran de mar. A més, podeu portar les criatures a veure la maqueta de la ciutat romana, situada a la plaça del Pallol, i convidar-los després a trobar fragments reals dels edificis reproduïts a escala.