B.V.

Skype a les aules

Gràcies a les noves tecnologies s’amplia el ventall de possibilitats d’innovar i optimitzar els recursos a l’aula, i això passa tant en educació primària com a l’institut o a la universitat. Per exemple, cada vegada creix més el nombre de classes compartides amb altres centres d’arreu del món, així com les sessions virtuals amb testimonis i professionals de primera mà al voltant d’un tema concret que s’estigui treballant a l’aula.

De tot això en parla Carles Garcia, membre del Servei de Qualitat, Aprenentatge i Innovació (SQAI) del TecnoCampus, que recomana l’eina Skype in the Classroom: “Ens ajuda a tenir experiències virtuals a les aules. Amb aquesta plataforma es pot fer un perfil personal, i amb les dades del centre podem trobar escoles d’arreu del món amb qui poder compartir tot tipus d’experiències”. En concret, el Carles en detalla tres.

En primer lloc, amb l’opció de les classes compartides es poden fer sessions simultànies amb altres escoles d’arreu del món: “Podríem iniciar una classe amb una escola d’Anglaterra i intercanviar opinions al voltant d’un tema, i conèixer trets característics del lloc”. El segon tipus d’experiència seria buscar speakers : “Gràcies als perfils de Skype podem buscar professionals que aportin coneixement a l’assignatura que d’altra manera seria difícil d’obtenir”. I això permet fer classes bidireccionals, en què els alumnes poden debatre amb l’speaker.

Finalment, es poden aprofitar experiències d’especialistes d’arreu. Cal que escoles i professors siguin proactius.