B.V.

Setena edició dels premis Enginy

Els premis Enginy, nascuts per reconèixer els millors treballs de recerca amb l’objectiu de fomentar la iniciativa tecnològica de l’alumnat de segon curs dels batxillerats científic o tecnològic, arriben a la setena edició. Els participants optaran a una subvenció per l’import de la matrícula del primer any a l’Escola Superior Politècnica TecnoCampus.

Es concediran tres premis als treballs finalistes amb millor qualificació del treball de recerca, que donarà la Comissió d’Avaluació d’Enginy. Aquesta comissió valorarà tant la creativitat com l’originalitat i la comprensió dels treballs. La data límit per presentar-los és el 22 d’abril.

Eloi Vilalta, guanyador de la 4a edició dels premis Enginy, assegura que veu que “el futur de la robòtica pot créixer any rere any”. “Però, per desgràcia, les grans empreses canviaran els treballadors per robots més ràpids i eficients”, afegeix. Vilalta, estudiant d’enginyeria, considera que “al final s’acabarà creant una branca de l’enginyeria amb el nom d’enginyeria robòtica, en què els futurs alumnes aprendran tots els secrets per poder desenvolupar nous robots”.

Un dels membres del tribunal dels premis Enginy 2014, Albert Monté, afegeix que “molts adolescents veuen la tecnologia avorrida o pensen que representa un esforç massa gran”. En aquest sentit, Monté remarca que “treballar els aspectes tecnològics de manera divertida i lúdica pot fer més atractiu estudiar assignatures de tecnologia al batxillerat i, potser, continuar després amb estudis universitaris dins d’aquesta mateixa àrea”. “D’aquesta manera augmentarien els estu-diants d’enginyeria al Tecnocampus”, conclou Albert Monté.