EVA BACH

Regalem-nos temps per estar junts

Les coses més importants de la vida no són coses, diu un proverbi hindú, i els regals més valuosos que ens podem fer tampoc no són coses. En dates com aquestes, que a vegades no sabem què regalar, que potser ja tenim gairebé de tot o potser anem malament de pressupost, hi ha un regal que a mi em sembla meravellós i que fins i tot ens pot sortir de franc o força econòmic, quan la nostra butxaca no està per a grans dispendis.

Em refereixo a regalar-nos temps. Temps per estar junts o per fer coses junts. Temps per conversar plàcidament sense estar pendents de mòbils ni rellotges, temps per fer alguna caminada, excursió o sortida al lloc que desitgi la persona destinatària del nostre regal. Temps per anar junts al teatre, a un concert, a veure una exposició o simplement per mirar una bona pel·lícula al sofà de casa. Temps per compartir una suculenta porció de temps, d'un bé tan valuós i tan escàs en una societat tan accelerada com la nostra.

Regal compartit

A l'estiu vaig fer cinquanta anys i vaig demanar als de casa que no em fessin cap festa sorpresa, d'aquestes que a vegades són més del gust dels que l'organitzen que del destinatari. La celebració vaig preferir organitzar-me-la jo com a mi em feia il·lusió. Els vaig demanar també que no em fessin cap regal que fos un objecte per a mi sola. Que el que em faria la dona més feliç del món seria un viatge o una estada en algun lloc en la seva companyia. Em van fer cas i el dia del meu aniversari em van regalar un val per a un cap de setmana junts on jo vulgui. Ja he triat un lloc que fa temps que tinc ganes de conèixer, amb uns referents artístics deliciosos i uns paisatges que són una simfonia per als sentits. Només ens falta acabar de concretar una data en què puguem coincidir tots. Encara no hi hem anat i aquest temps junts que compartirem ja està perfumant el meu present amb l'aroma d'unes vivències i moments futurs que presagio perfectes i inoblidables. Quantes coses conté una senzilla targeta escrita a mà. Quantes espurnes d'il·lusió en aquest xec signat per vuit dels meus éssers més estimats. Pot ser realment màgic que pares i fills ens regalem algun val que digui: "Et regalo unes hores, un dia, un cap de setmana... per estar junts".