Criatures 01/06/2013

Que no pari el ball!

Tampoc a l'estiu

1 min

Al matí, institut; a la tarda, classes d'anglès, deures i preparació d'exàmens. Encara que ballar agradi a més d'un adolescent, no tots tenen el temps i la voluntat d'invertir tres hores de la seva atapeïda agenda en aquesta activitat física durant el curs escolar. Per això, moltes acadèmies de ball, com el Dance Center Valencia i el CIED de Barcelona, ofereixen intensius de dansa durant el mes de juliol.

I, per això també, l'entitat especialitzada en lleure i turisme actiu Eix Estels organitza, del 7 al 13 de juliol i del 21 al 27 del mateix mes, un campament amb els ballarins de la companyia Brodas Bros com a professors i amb Centelles (Osona) com a localització: perquè aquells que tenen la dansa urbana com a afició la puguin practicar sense l'estrès del dia a dia i amb professionals del hip-hop com el Lluc i el Pol Fruitós i la Clara i la Berta Pons. Una estada que també està dirigida als joves que tenen intenció de convertir el ball en la seva professió, perquè puguin continuar formant-se durant els mesos d'estiu.

Una aspiració, la de fer del ball una sortida laboral, que la psicòloga Sonia Cortejarena demana que vagi acompanyada del suport dels pares. I és que aquesta experta assegura que "el ball i la dansa es poden prendre com una carrera professional tan seriosa i respectable com qualsevol altra".

stats