Criatures 22/09/2012

Què hi poden fer els pares?

1 min

e 1

És fonamental no només estimar el fill tímid, sinó demostrar-l'hi. Cal fer-li veure que és important per a nosaltres, que el valorem. És una bona opció felicitar-lo quan fa coses amb èxit.

e 2

Mai l'hem de comparar amb altres nens. No l'ajuda en res i li genera patiment i ansietat perquè no sap com actuar per agradar als seus pares.

e 3

Cal fer-li veure que el seu cas no és únic. Tots ens enfrontem diàriament a situacions que ens costen més del normal i en les quals podem sentir-nos insegurs, però cal afrontar-les.

e 4

Intentar no només felicitar-lo a ell, sinó també a nosaltres mateixos quan fem alguna cosa que ens costi. En ser models seus, si ens hi animem li mostrem que tot es pot superar. Per exemple: "Que bé que m'ha sortit avui el dinar. Estic contenta perquè era molt difícil".

e 5

Acceptar les seves característiques pròpies i normals: no tots els nens són simpatiquíssims o molt xerraires.

e 6

Ensenyar-li a raonar i a descobrir per ell mateix la solució.

e 7

Intentar fomentar activitats que li agradin fer o que li surtin molt bé.

e 8

A mesura que vagi agafant més seguretat en ell mateix, cal augmentar anar a llocs o experimentar situacions noves en què s'hagi de relacionar amb altres nens. Podeu convidar a casa un o dos amics amb qui s'avingui especialment bé.

stats