Orxata, la beguda de l'estiu

És la beguda oficial de l’estiu. Dolça i refrescant, s’ha de prendre ben freda i xarrupant-la amb una palleta. Encara no t’han agafat ganes de beure’n? Doncs continua llegint, i veuràs com et fem venir salivera!

L’orxata  Toca Hair Salon Me The Very Hungry Caterpillar - Creative Play Zoom

Una beguda de rei

Diu la llegenda que va ser el rei Jaume I, el Conqueridor, qui va posar nom a l’orxata. Després d’una batalla se li va acostar una noia i li va oferir llet de xufes. En tastar-la, el monarca no es va poder estar d’exclamar: “Això és or, xata!”

1 + 1 + 1 = orxata

Per fer orxata n’hi ha prou amb tres ingredients: aigua, xufa i sucre. El més laboriós de la recepta és esprémer i matxucar les xufes per obtenir-ne el suc. Després, només cal barrejar-lo amb l’aigua i endolcir-ho.

Vegetable milk drinks

Orxata comer from tigernut milk which is a vegetable milk. These Kind of beverages can also be made with hazelnuts, almonds or rice.

Una beguda saludable

L’orxata de xufa és un tresor líquid, perquè és nutritiva, refrescant i deliciosa. Això sí, assegura’t que beus orxata artesana. La que es ven envasada conté molts sucres afegits, i també conservants.

La xufa, un fruit arrugat

La xufa o xufla és un tubercle. El fruit és petit, marró i rugós. Creix sota terra, i es cultiva sobretot a l’Horta valenciana. Per això l’orxata valenciana és tan famosa.

Energy sip

Tigernut milk is an energetic drink, so it is good for children and athletes.

Orxata o granissat?

Sovint costa triar. Però sabies que no et cal fer-ho? A moltes gelateries fan el “mig-mig”, que és una barreja a parts iguals d’orxata i granissat de llimona.