Criatures 21/07/2012

Nou festival busca petits espectadors

Aure Farran
2 min
Nou festival busca petits espectadors

L'estiu és el temps per excel·lència dels festivals de música. N'hi ha per a amants de la música alternativa, per als que volen disfrutar dels espais a l'aire lliure i també per als més petits. Una d'aquestes propostes que volen acostar la música a les criatures és l'Acustiqueta, una iniciativa del festival Acústica de Figueres.

L'Acústica és un dels festivals de referència de Catalunya. Després de 10 anys programant concerts en format especial acústic d'artistes de primera línia i d'artistes emergents, i de convocar més de 45.000 persones en la seva anterior edició, ara obre una nova dècada amb més força que mai, i amb interessants novetats. En aquesta línia, l'onzena edició de l'Acústica presenta l'Acustiqueta, una oferta cultural paral·lela diürna dedicada al públic familiar que, a més de concerts, implica museus, restaurants, comerços, escoles de música i hotels.

Del 31 d'agost al 2 de setembre la ciutat de Figueres es bolcarà en aquesta programació familiar centrada en espectacles musicals infantils preparats per grups que agraden als pares però que difícilment poden veure en horaris aptes per a tots els públics.

La novetat de l'Acustiqueta és que agrupa una sèrie de grups de música que habitualment no fan sessions infantils, però que tenen, preparen o estrenen espectacles especialment dedicats als més menuts. L'objectiu és convertir-se en referent en aquest tipus d'espectacles i esdevenir un punt de trobada per a públic i programadors.

Estrenes de nivell

Alguns d'aquests espectacles que s'estrenaran a l'Acustiqueta són Petits Manolos , de Los Manolos, i Diver-Kids, de l'Orquestra Di-versiones. També hi seran altres artistes com les Macedònia, Guillamino i Anímic.

Les propostes estan pensades per a criatures de 2 a 12 anys, a qui es vol donar la sensació d'estar vivint el seu primer festival d'estiu. Per aquest motiu, es cuidaran molt tots els detalls. S'estan creant espais habituals en festivals per a adults adaptats al públic infantil. Així, a l'Acustiqueta hi haurà àrees de descans, tallers familiars i infantils impartits als museus de la ciutat i una gran àrea de jocs. A més, durant els dies del festival el Museu del Joguet i el Museu de l'Empordà aplicaran un 50% de descompte al preu de l'entrada.

Cada dia se celebraran 4 actuacions musicals en tres escenaris diferents de Figueres: Escenari Rambla, Escenari Plaça Ajuntament i Escenari Plaça Josep Pla. Els horaris també s'han adaptat a les necessitats dels més petits i les sessions es faran a les 12 del migdia i a les cinc, les sis i les set de la tarda. I a les 20.00 h de divendres i dissabte es programarà una actuació destinada al públic infantil de més edat, que, alhora, servirà de tret de sortida del festival Acústica. Pel que fa a l'apartat gastronòmic, diversos restaurants figuerencs prepararan menús infantils. Tot plegat es clourà amb una festa postfestival adaptada als més petits, que se celebrarà a la discoteca de l'Hotel Travé a partir de les 21.30 h de dissabte.

stats